Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Paskalyayı unutmadı
Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Paskalyayı unutmadı
Zeytinburnu Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan ve ekibi ilçede yaşayan Ermeni ve Rum vatandaşlarımızın Paskalya bayramını kutladı.
Zeytinburnu Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan ve ekibi ilçede yaşayan Ermeni ve Rum vatandaşlarımızın Paskalya bayramını kutladı.
Göreve başladığ günden bu yana toplumun her kesimi ile samimi vir ortaj kurmayı başaran Zeytinburnu ilçe Emniyet müdürü Mehmet Yaşar Tapkan bu sefer'de Zeytinburnu'nun en eski yerleşimcilerinden birisi olan Rumların tesmsilcilerinden birisi olan Balıklı Rum Vakfı Başkanı Dimitri Karayanni'yi Paskalya bayramı nedeni ile ziyaret ederek çiçek sunumu yaptı.
Emniyet Müdürü ve çalışma arkadaşlarının bu jestine çok sevindiğini ifade eden Dimitri Karayani insanlarımızın birbirlerinin dini inançlarına saygılı olması çok güzel bir şey. Emniyet müdürümüz Sayın Mehmet Yaşar Tapkan ve çalışma arkadaşlarının bizim için çok önmeli olan Paskalya Bayramı nedeni ile yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine ç.ok teşekkür ederim dedi.
Emniyet müdürü Tapkan'da ziyaret nedeni ile şunları söyledi "Biz ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşaması adına devletimizin bizlere verdiği yetki ve imkanları kullanarak elimizden gelen gayretleri gösteriyoruz. Bugün Paskalya bayramı nedeni ile 1750 yılından beri Var olan Balıklı Rum Vakfı başkanı Sayın Dimitri Karayanni bey nezdinde Rum cemaatinin bayramını kutlamaya geldik" dedi.
Paskalya Bayramı nedir ?
Hz.İsa’nın dirilişini dile getiren Paskalya, Hıristiyanlık’ın en büyük bayramı sayılır. Paskalya Günü, ilkbahar gün dönümünün yaşandığı 21 Mart’ta dolunayın görülmesinden sonraki ilk pazar günüdür. Bu nedenle Paskalya Günü’nün tarihi değişebilmekle birlikte genellikle, Paskalya tarihi için nisan ayının ikinci pazarı önerilir.
Paskalya, perhizle geçen beş haftalık (büyük perhiz) bir hazırlık dönemi ile son haftayı (kutsal hafta) kapsar. Paskalya Günü’nde (paskalya pazarı) sona erer. Pentekostes (hamsın) yortusuna kadar süren 50 günlük döneme, Paskalya dönemi (hamsin dönemi) adı verilir.
Paskalya Günü için evlerde özel çörekler (paskalya çöreği) yapılır; yumurta (boyalı paskalya yumurtası) haşlanır; mumlar yakılır; dualar okunur.
Paskalya’yı bütün Hıristiyan mezhepleri, kendi inanç düzenlerine göre kutlarlar. Süryanilerin temmuz ayında kutladıkları “Meryem Ana Paskalyası” adı verilen yortu da Paskalya kavramı içine girer.
Katolik Kiliselerinde, Paskalya gecesi ayininde yeni ateş kutsanır, paskalya mumu yakılır; kutsal kitaptan bölümler okunur, vaftiz törenleri yapılır (Hıristiyanlığın başlangıç döneminde vaftiz törenleri, yılda yalnızca bir kez, paskalya gününde yapılırdı).
Rum ve Rus Ortodoks Kiliselerinde gece ayinlerinden önce kilise dışında bir ayin alayı düzenlenir; alay, kiliseden çıkarken hiç ışık yakılmaz; dönüşte ise, İsa’nın dirilişini simgelemek için yüzlerce mum yakılır.
ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.