ZETSİAD iftarda Tekstil sektörünü buluşturdu
ZETSİAD iftarda Tekstil sektörünü buluşturdu
Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ZETSİAD) her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programı yoğun bir katılımla Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapıldı. Canlar Mekatronik’in sponsorluğunu üstlendiği İftara tekstil dünyasına yön veren yüzlerce seçkin davetli katıldı.
Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ZETSİAD) her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programı yoğun bir katılımla Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapıldı. Canlar Mekatronik’in sponsorluğunu üstlendiği İftara tekstil dünyasına yön veren yüzlerce seçkin davetli katıldı.
ZETSİAD tarafından geleneksel hale gelen iftar buluşması, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ve ZETSİAD ailesinden 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. İftar programına gelen davetlileri ZETSİAD Başkanı Mustafa Sartık ve Yönetim Kurulu Üyeleri kapıda karşıladı. Davetlilerin yerini almasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan akşam namazıyla işadamları oruçlarını hep birlikte açtılar. Kürsüye ilk olarak İlçemizin başarılı işadamlarından Zeytinburnu Tekstil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ZETSİAD) Başkanı Mustafa Sartık geldi.
‘ZEYTİNBURNU TEKSTİLCİLERİ 10 BİN KİŞİYİ İŞE ALACAK’
Etkinlikte konuşan ZETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sartık, başta örme kumaş olmak üzere hazır giyimden konfeksiyona sektörle ilgili tüm ürünlerin Zeytinburnu'nda bulunabildiğini söyledi. Sartık, Zeytinburnu'nda kumaş, hazır giyim, konfeksiyon ve bu sektörlerin yan dallarında faaliyet gösteren 4 bin civarında işletmenin bulunduğunu kaydederek, bu şirketlerin üretim, dağıtım, satış ve pazarlama alanında faaliyet gösterdiğini bildirdi. İlçedeki tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilen personel sayısının 45 bini aştığını dile getiren Sartık, "Son 6 ayda istihdamımız 5 bin arttı. Şirketlerimiz yatırımlarını sürdürüyor ve üretimlerini artırıyor. Bu kapsamda 2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin ek istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda istihdam edilecek personeli bulma noktasında sıkıntılar yaşıyoruz" diye konuştu.
'YENİ İŞ YERİ AÇMAK İÇİN YER BULAMIYORUZ'
Mustafa Sartık, Türkiye'nin örme kumaş ihtiyacının yüzde 40'ını kendilerinin karşıladığını belirterek, Laleli, Osmanbey, Merter ve Bayrampaşa gibi sektörün önde gelen bölgelerine ve Anadolu'ya örme kumaş sattıklarını söyledi. ABD'den Rusya'ya, Avrupa'dan Körfez ve Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada tanındıklarını dile getiren Sartık, "Zeytinburnu pazarını dünya tanıyor. Çok güzel ve gözde bir pazar olduğu için üreticilerimizden burada iş yeri açmak için ciddi talep var ancak boş yer yok. Yeni iş yerleri için büyümeye çalışıyoruz" dedi.
'YILLIK CİROMUZ 6 MİLYAR DOLARA YAKLAŞACAK'
Sartık, Zeytinburnu'ndan 50 ülkeye kumaş ve hazır giyim ihracatı yapıldığını belirterek, ihracat hedeflerinin 2,3 milyar dolar olduğunun bilgisini verdi. Sartık, sözlerini şöyle tamamladı: "İç pazarda da hedefimiz 2,3-2,4 milyar dolar. Yani bu yıl Zeytinburnu'ndaki tekstil ve hazır giyimciler olarak ciromuz 6 milyar dolara yaklaşacak. Bu çok önemli bir rakam dedi.
‘TÜRKİYE'NİN İSTİHDAM DEPOSU TEKSTİL SEKTÖRÜDÜR'’
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanlığı Vehbi Canpolat, Türkiye Hazır Giyim Konfeksiyonları Başkanı Mustafa Gültepe, kürsüye gelerek tekstil sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında bilgi verdiler. TİM Başkanı İsmail Gülle ise şunları aktardı: “Tekstil sektörümüz, Avrupa Birliği mutabakatı ile uyumu en hızlı şekilde yakalayan, sürekli gelişen ve beslendiği alt sektörleri de güçlendiren, rekabet gücümüzün yüksek olduğu, istihdam deposu bir sektörümüz. Küresel tedarik zincirlerinde çok önemli bir dönüşüm süreci yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu dönüşüm sürecini ihracatçılarımız iyi değerlendirerek, ülkemize yönelen ekstra talebe anında cevap vererek ihracat hanemize mevcut rakamın üzerine 23 milyar dolar artı değer kattı. Türk tekstil sektörümüz ise, bu dönüşümü en iyi okuyan 2. sektörümüz oldu ve bu süreçte ihracatına 3 milyar doları aşkın değer kattı. dedi.
İFTARIN SONUNDA TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ
İftar programına katılan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Vali yardımcısı Şevket Atlı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği Başkanlığı Vehbi Canpolat, Türkiye Hazır Giyim Konfeksiyonları Başkanı Mustafa Gültepe, Canlar Mekatronik yönetim kurulu Başkanı Ali Çakıcı’ya teşekkür plaketi takdim edildi. ZETSİAD’ın geleneksel iftarı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.