‘Zeytinburnu’ Saadet Partisi İlçe Teşkilatının iftarında buluştu

Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan iftar programında ezanın ardından hep birlikte oruçlar açıldı ve dualar yapıldı. Kürsüye ilk olarak ev sahibi Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Levent Çotuk “Sevgili Zeytinburnulu hemşerilerim kıymetli il başkan yardımcım, değerli misafirlerimiz. Hepinizi Allahlın selamıyla selamlıyorum hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Cumhuriyetimizin 100. ramazan ayı mübarek olsun. Cenab-ı Allah nice yüzyıllarda daha ramazan ayına erişmeyi vatanımıza milletimize nasip etsin inşallah. Öncelikle, hayra motor - şerre fren olmak için gecesini gündüze katan ve bu iftar programı organizasyonunda gayret gösteren tüm saadet partisi Zeytinburnu ilçe teşkilatlarına huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Zeytinburnu insanlarımız çok hoş görülü çok barışçıl ve komşuluk ilkelerine sımsıkı bağlı bir arazi oluşturmaktadır. Her yerden, her memleketten insanını bağrına basmış ama kendine has kriterlerini de koymuş olan Zeytinburnu’muz, yukarılardan gereksiz ne kadar hamaset zehirleri dökülürse dökülsün, kendi arazisini temiz tutmuştur, kendini her şartta muhafaza etmeyi başarmıştır. Birlikte yaşama kültürünü en güzel şekilde başarmış Zeytinburnu’muzun Değerli siyasi parti temsilcilerimiz, Canımız ciğerimiz muhtarlarımız, Kıymetli STK temsilcilerimiz Hepiniz hoş geldiniz. Bu tablo gerçekten çok güzel ve bu güzel tablo için sizden kendinizi alkışlamanızı rica ediyorum dedi. 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Levent Çotuk konuşmasını şöyle sürdürdü ‘’Kahramanmaraş merkezli Hatay, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere 11 ilimizi bilfiil etkileyen büyük bir deprem felaket yaşadık. Ülkece hepimizin yüreği sarsıldı, yüzbinlerce insanımız hayatlarını kaybetti, evsiz kaldı. Yaşamlarını yitiren yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz saadet partisi olarak ilk günlerden itibaren 4 ilimizde her gün toplam 40 bin kişiye yemek hizmeti sunacak aş evi çadırları kurduk, il ve ilçe teşkilatlarımız nöbetleşe bir sistem ile bu çadırlarda görev yapmaktadır. Geçen ay bizim Zeytinburnu teşkilatı olarak görev sıramızdı. Antakya’ya gittik bölgeyi gözlerimizle gördük. Trajedi televizyonlarda gördüğümüzden çok farklı, biz neyle karşılaşacağımızı bilmiyormuşuz. Bu aşevi çalışmalarımız uzun bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Çadırlarımızı desteklemek için her kesimden insanlarımız fedakârlık yapmıştır. Allah herkesin hayrını kabul etsin, kendilerinden razı olsun. İnancım odur ki, millet olarak yaralarımızı saracağız. Yeni felaketlere karşı tedbirli olacağız. Daha önce yapılan hataları tekrarlamayacağız. Çünkü milletin iktidarında bizim kırmızıçizgilerimiz, perdede gördüğünüz şu Deprem riski haritasındaki kırmızı çizgilerimizdir dedi.

Allah’ın kelamının indirildiği ramazan ayı hoş görü ayıdır, ramazan ayı mağfiret ayıdır, ramazan ayı ibadet ayı olduğunu vurgulayan Başkan Levent Çotuk konuşmasına şöyle devam etti.’’O sebepten dolayıdır ki, yandaş siyasi polemiklere, kırıcı, kışkırtıcı trol saldırıların tuzaklarına düşmeyeceğiz. Kardeşlik hukukumuzu muhafaza etmeye kararlıyız.Biliyorsunuz önümüzde tarihi bir seçim var ve bu günlerde özellikle de son 24 saat siyasi arenada çok heyecanlı ve çok önemli dakikalar yaşadık. Bu sebepten dolayı seçim çalışmalarının ve listelerin görüşüldüğü önemli toplantılara katılmak için il başkanımız Ankara’daydı ve uzayan toplantılardan ötürü de maalesef şu an aramızda olamıyor. Hepinize selamları var ve sizlerden bu durumu mazur görmenizi rica ediyoruz. Ona vekaleten il başkan yardımcılarımızdan sevgili İsmail acar başkanım aramızdadır. Bu noktada İstanbul’umuz için ve Türkiye’miz için ve de tüm İslam alemi için ve hatta yeni bir dünya için önemli bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Saadet partisi İstanbul eski il başkanımız İstanbul 1. bölge milletvekilimiz Birol Aydın, Saadet partisi İstanbul eski il teşkilat başkanımız İstanbul 2. bölge milletvekilimiz Mustafa kaya, Saadet partisi İstanbul 3. bölge milletvekilimiz ikametgahı Zeytinburnu’nda olan Bülent kaya olacaktır Allahlın izniyle. Hayırlara vesile olsun inşallah. Azim, gayret ve fedakârlık timsali hanımefendiler, beyefendiler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geceniz mübarek olsun, muhalefet partisi olarak organize ettiğimiz bu akşamki son iftarımız hayırlı olsun, ramazanınız mübarek olsun, geleceğiniz aydınlık ve hak yol üzere olsun. Allaha emanet olun. Selamünaleyküm. Dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmail Acar ise yaptığı konuşmada, “15 Mayıs sabahına bu ülkede kimse kaybetmek duygusu ile uyanmayacak. Kimse seçim kazandığı için zafer yaşadığı hissine kapılmayacak. Hepimiz, milletin iradesinin tertemiz tecelli etmesinin huzuru ile yeni hayatlarımıza adım atacağız. Milletin iradesinin kendilerine ipotekli olduğu zehabına kapılmış, devleti kendilerininmiş zanneden bir avuç insan da yeni hayatlarına adım atacak. Onlar da bu ülkedeki herkes gibi eşit ve imtiyazsız yaşamayı öğrenecekler. Herhangi bir vatandaştan farksız olduklarını ne yazık ki unutmuşlardı. Bu millet onlara hatırlatacak” dedi.