ZEYDEF Türkiye’nin tüm renklerini aynı sofrada buluşturdu

Kahvaltı programında kürsüye ilk olarak ZEYDEF’in Genel Başkanı Mehmet Çakır çıktı. Çakır konuşmasında; Pandemi öncesine kadar çok güzel organizasyonlar yaptık. Fakat Pandemiden dolayı istemekte bu programlara virüsünü yayılmasının önüne geçmek için ara vermek zorunda kaldık. Bu anlamda bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Ülkemizin ve ilçemizin birlik ve beraberliğine katkı sunmak için çok daha sıklıkla çeşitli programları izam atmak için kollarımızı yeniden sıvadık. ZEYDEF’in kurumsal yapısında eksik olan bazı birimlerimiz vardı. Bunlardan bazıları Kadın ve Gençlik Kollarıydı. Bu iki birimizin çok kısa bir süre içinde atamalarını yapacağız. Bunun yanında bazı il derneklerinde eksiklerimiz var. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu derneklerinin kabulünü çok kısa bir süre içinde yaparak kamuoyuna ilan edeceğiz. Bir yıl aradan sonra kısa bir süre önce Yöresel Günleri çok görkemli bir şekilde icra ettik. Çok güzelde katlımı olduk. Bundan dolayı Belediye Başkanımız ve Dernek Başkanlarımıza teşekkür diyorum. Geleneksel Kan bağışı kampanyamız devam ettirdik. Son bağışında Konya derneğimiz birinci geldi ona da ödülün çok kısa bir süre içinde takdim edeceğiz. Çok yakında ZEYDEF Meclis Divanı oluşturacağız ve bu divanında nasıl işleyeceğini sizlerle paylaşacağız. Burada amacımız Federasyonumuza üye olamasalar da köye ve ilçe derneklerini bir şekilde bu çatı altında buluşturmak istiyoruz. Böylesine güzel bir tabloyu bir araya getirmemize katkı veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.  

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ZEYDEF’in kahvaltı programında yaptığı konuşmada özellik ilçemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine ZEYDEF’in sunduğu katkıdan bahsetti. Başkan Arısoy sözlerini şöyle sürdürdü. Bu kahvaltıya da sıradan bir kahvaltı olarak bakmayın işte bu kahvaltı sözlerimin başında bahsettim birlik ve beraberliğe en büyük katkıyı sunan programlardan birdir. Bunun için bu sofrada Türkiye’nin tüm renklerin buluşmasına katkı sunan tüm Dernek Başkanlarımıza ve ZEYDEF Başkanımız Mehmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum.  Biz Zeytinburnu’nda tüm siyasi düşüncelerin ötesinde hep söylüyoruz Zeytinburnu huzurlu ve mutlu büyük bir ailedir. Bir kısmımız burada doğduk bir kısmımız ülkemizin başka köşelerinde doğduk ama buraya gedik ve burayı memleket yurt yuva edindik kendimize. Burada büyük bir kardeşlik hukuku çerçevesinde birlikte yaşıyoruz. İşte böylesine büyük bir aileye bu zamana nasıl katkı verdikse bu zamandan sonrada katkı sunmaya devam edeceğiz dedi. 

Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ise konuşmasında pandemiden dolayı böylesine önemli organizasyonları bir süredir yapamıyoruz. Artık virüsün etkisini yitirmesinin ardından bu organizasyonlara devam edeceğiz. Zeytinburnu Türkiye’nin bir çok vilayetinden ve Dünyanın bir çok köşesinden kardeşimizin bir araya gelerek kardeşçe yaşadığı bir ilçemiz. Tabi ki bu birlik ve beraberlik en büyük katkı Siz sivil toplum kuruluşlarına ait. ZEYDEF’te bunların çatı kuruluşu. İnşallah bundan önce olduğu gibi bundan sonra bu kardeşliğimiz perçinlenerek devam edecek. Bizde her daim Sizlerin yanında olacağız dedi. 

ZEYDEF’in Kardeşlik Kahvaltısına, Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır, Belediye Başkan Yrd. Hurşit Bekaroğlu, AK Parti ilçe Başkan Yrd. Fedai Özer, Kızılay Şube Başkanı Ayhan Balcı, Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Şenol Yurtseven, Zeytinburnu İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Özsoy ve Zeytinburnu Dernekler Federasyonu’na Üye Dernek Başkanları, Yöneticileri ve Aileleri katıldı.