ZEYDEF Birinci Futbol Turnuvasının Şampiyonu Elazığ Derneği

Zeytinburnu Dernekler Federasyonu, Başkan Mehmet Çakır döneminde birçok başarılı organizasyona imza atmaya devam ediyor. Bu organizasyonlardan biride bu yıl ilki düzenlenen ZEYDEF 1.Futbol Turnuvası kıran kırana geçti. Üç ay süren Futbol ziyafetine, Afgan Türkleri, Urfalılar, Samsunlular, Sinoplular, Çankırılar, Romanlar, Giresunlular, Çanakkaleliler, Elazığlılar, Balıkesirliler, Konyalılar, Düzcelilerden oluşan toplam 13 takım katıldı. Gruplarında ilk ikiye giren takımlar önce çeyrek final ardından yarı finale yükseldi. Ve Ardından iki takım finale yükseldi.

Başkan Murat Aydın, ZEYDEF Birinci Futbol turnuvasında yapılacak müsabakaların dostluğa, kardeşliğe, kaynaşmaya katkı vereceğine olan inancımız sonsuzdur. Müsabakada yer alacak takımlarda top koşturacak kardeşlerimize, gençlerimize sağlık sıhhat içinde kazasız belasız güzel bir turnuva temenni ediyorum. Federasyon Başkanımıza, Dernek Başkanlarımıza bu turnuvaya destek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum diyerek turnuvanın başlama vuruşunu yaparak startını verdi.

Üç ay boyunca dostluk ve kardeşlik ortamında geçen turnuvada Elazığ ve Çanakkale adını finale yazdırdı. Zeytinburnu Tüm Elazığlılar Derneği 1-1 biten final maçında penaltılarda Çanakkale’yi 4-2 yenerek Turnuvanın şampiyonu oldu.

Elazığlılar Grup Elemelerinde, Düzce ile berabere kaldı, Konya ve Balıkesir’i yenmeyi başardı. Grubunda çeyrek Finale Lider olarak çıkan Elazığlılar, Çeyrek Final ’de Romanları yenerek yarı finale çıktı. Yarı Finalde Konya’yı yenen Elazığ Finale çıktı ve Çanakkale’nin rakibi oldu.

Final maçı adeta kıran kırana geçti. Tribünler tıklım tıklım doldu. Maç boyunca Hem Elazığlılar hem de Çanakkaleliler maç boyunca her iki takım desteklediler. Maçta ilk yarı 0-0 berabere bitti. İkinci yarının başında Çanakkale golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikalardan sonra maç biraz sert oynanmaya başladı. Zaman zaman elektriklenmelerin oldu maçın son dakikalarına doğru Mehmet Dağtekin’in attığı golle Elâzığ beraberliği yakaladı ve maç penaltılara gitti.

Penaltılarda, Hüseyin Altun, Burhan Korkmaz, İrfan Altun, Coşkun Marsak attığı gollerle Çanakkale’yi 4-2 yenerek ZEYDEF 1.Futbol Turnuvasının şampiyonu oldu. Şampiyon Tüm Elazığ işadamları Derneği Takım kupasını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti ilçe Başkanı Selami Delibalta ve ZEYDEF Genel Başkanı Mehmet Çakır’ın elinden aldılar.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve ZEYDEF Genel Başkanı Şampiyon takımı tebrik ettiler. Dostluk ve Kardeşlik ortamında geçen ve Üç ay üren turnuvada mücadele eden tüm takımlara teşekkür ettiler.

Zeytinburnu Tüm Elazığlar Dernek Başkanı Nazir Güler Şampiyon olan takımını tebrik etti. Final maçında kendilerini yalnız bırakmayan ELFED Başkanı Faik İçmeliye, Belediye Başkanı Murat Aydın’a ve hemşerilerine, Böylesine güzel bir turnuvaya imza atan ve kendisinin de yönetiminde bulunduğu ZEYDEF ve Genel Başkan Mehmet Çakır’a teşekkür etti.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL