Uluocak’tan Örnek Ada Bazlı Dönüşüm Projesi

Zeytinburnu Nuri Paşa Mahallesi 65-55/1 ve 55/ 3 sokakları arasındaki yer alan ve 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde 2014-2019 Dönemi Zeytinburnu Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Mimar Süleyman Uluocak’ın sahibi olduğu Uluocak- Mimarlık A.Ş tarafından ada bazlı olarak yapılacak olan Nuripaşa Konutlarının zemin etüt çalışmalarının başlaması ve tanıtım amaçlı etkinlik programı gerçekleştirildi. Programda Mimar Süleyman Uluocak Projenin detayları hakkında bilgi verdi. 

Nuripaşa Mahallesi 1969 Yılında gecekondulaşma ile birlikte mahalle kültürüne geçmiştir. Bizlerin çocuklukları burada geçti. Hep birlikte Nuripaşa’yı, Nuripaşa Mahallesi yaptık. 1983 Yılından itibaren gecekondular yıkılarak apartmanlar yapılmaya başlandı. O zamanın şartlarıyla yine en iyi apartmanlar yapıldı fakat günümüze geldiğimizde artık ömürlerin çoktan tamamladılar. 

Artık hem sizlerin hem bizlerin sağlıklı apartmanlarda oturması için Kentsel Dönüşüm şart oldu. Binaları tek tek yapmak yerine birleştirip ada bazlı yapmaya karar verdik. Bu bir süreç, iyi bir işletme lazım daha önce bir araya geldik fakat 6306’lı yasa o zaman yoktu yeni bir yasa çıktı. Zeytinburnu Belediyesi’nin Kentsel Dönüşümde önümüz açmasıyla İlçemizde İkinci olarak Ada bazlı Kentsel Dönüşüm yapmak için yeniden yola çıktık. Avan projemiz onaylandı. Sıra geldi Binalarımız yıkarak bunu hayata geçirmekti. Yıkımları çok şükür kazasız belasız tamamladık. Artık dualarla projemizin temelini atıyoruz. Rabbim sağlıkla bitirmeyi de nasip etsin. 

Burada Sizlerin desteği ile ilçemizin en görkemli sitelerinden birini inşa edeceğiz. Burası diğer inşaatlarımızdan bir tık daha yüksek kalite olacak. Nuripaşa 65 Sokak-55/1 Sokak-55/3Sokakları kapsayacak olan Kentsel Dönüşüm Projemiz 2276 Adayı kapsıyor. 2276 Ada 24-23-22-21-20-19-18-14-517-13-12-11-25-26-27 Nolu 15 Adet Parsel ve 3157 Metrekare tapu alanından oluşmaktadır. Nuripaşa Konutlarının Zemin Katı: 1340 Metrekare, 1.Bodrum Kat: 2245 Metrekare, 2.Bodrum Kat: 2245 Metrekare, 3.Bodrum Kat: 2245 Metrekareden oluşmaktadır. 

Bizlerde sizlerle birlikte bu sitede ikamet edeceğiz. Sitemizin yaklaşık 5 metrenin üstüne bir girişi olacak. Fora kazık sistemi ile ilçemizde yapılan ilk site özelliğin taşıyacak. Toplamda 5 asansör ve 4 site giriş olacak. Birisi sitenin içinde diğeri sitenin terk ettiği yeşil alan olmak üzere iki adet parkımız olacak. Site içindeki park dahil sitenin içine kart ile girilecek ve güvenlik çok yüksek olacak. Üç Bloktan oluşacak sitemiz dışardan bakıldığında tek bina şeklinde gözükecek. Sitenin tim hak sahiplerine yetecek otoparkımız olacak. Herkes oturduğu katta oturduğu bölgede ve oturduğu dairesinin brütü kadar hak sahibi olacak. Tahmini olarak 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim etmek istiyoruz. Projemiz tüm hak sahiplerine hayırlı olsun dedi.