Serap Pul Yeniden Refah Partisinden Meclis üyeliği başvurusunu yaptı

Meclis Üyesi Aday Adayı Serap Pul iki yıldır siyasetten uzak kaldığın daha fazla uzak kalmanın doğru olmadığını düşünerek kuruluşunda yer aldığı Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanlığında yeniden siyasete dönerek Meclis Üyeliği için başvurusunu yaptığını söyledi. 

Meclis Üyesi Aday Adayı Serap Pul konuşmasını şöyle sürdürdü. Zeytinburnu’muzun ve çocuklarımızın geleceği, ilçemizin yönetiminde Zeytinburnulularn söz sahibi olması gerektiğini düşündüğüm için bugün buradayım. 31 Mart’tan sonra ilçemizin Zeytinburnu’nun öz evlatlarının yöneteceğine olan inancımız tamdır. İlçemizin sorunlarını uzun uzadıya konuşmaya gerek bile duymuyoruz çünkü bu semtin ferasetli insanları tüm sorunları hali hazırda bilmektedir. Bütün sorunların çözümü Yeniden Refah ile mümkündür. Türkiye’nin yüklesen değeri Yeniden Refah Partisi genel seçimler öncesinde milletimizden destek istemiş ve meclise girdiğinde yapılacak çalışmaları tek tek saymıştır. Seçimden sonra meclise giren Yeniden Refah ortaya koyduğu vaatleri bir bir gerçekleştirmiş ve yapmaya da devam etmektedir. Allah’ın izniyle yerel seçimlerde milli görüş bereketini yaşayacağız. Şahsım bu hizmet kervanında yer almak üzere bugün itibariyle görev yapmakta olduğum büyük gurur duyduğum. Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum dedi. 

Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar ise konuşmasında şunları söyledi. Bir teşkilata hanım eli değdiyse orada zafer yakındır. Serap Hanım bizimle beraber yürüyecek. kendisinden beklentimiz çoktur. Bizler oturmayız. Halkımızın durumu ortada çok koşturmalıyız. İşte 2024 Bütçesinin durumu. Vatandaşın alın teriyle, emeğiyle özellikle de büyük ölçüde dar gelirliden toplanan bu vergilerin ülkeye, millete hizmet için kullanılması gereklidir. Faiz lobisine aktarılmasına asla rıza göstermemiz mümkün değildir. 2024 yılı bütçesi bu haliyle dar gelirliden al faiz lobisine ver bütçesi olarak karşımıza çıkıyor. Dar gelirliye cefa, faiz lobisine sefa bütçesi olarak maalesef karşımıza çıkıyor. Bunun yanında vergilerin bu kadar artırılması yeterli olmuyor ve 2,65 trilyon lira sadece bu sene net borçlanma yapılacak. Vergiler artıyor, borç artıyor, bütçe açığı artıyor ve faizlerde artıyor. Kamunun borçlanması ve bu borçların ana para ve faiz yüklerinin millete yüklenmesi doğmamış çocuklarımızın borçlu olması manasını taşır. Mevcut vergilerin daha da artması manasını taşır. Yeni vergilerin icat edilmesi, dolaylı vergilerin toplam vergi içerisindeki oranının yükselmesi manasını taşır. Vatandaşımızın hak ettiği yaşam standartlarına ve hak ettiği hizmetlere ulaşamaması manasını taşır. Özellikle dış borçlanma devletin, ülkenin dövize olan talebini artıracağı için döviz kurlarının da yükselmesine yol açacak. Döviz kurlarının yükselmesi de bizim gibi ithalata bağımlı bir ekonomi de enflasyonun daha da yükselmesine yol açacak. 2024 Bütçesi Denk bütçe şeklinde hazırlanmamış, önce millet anlayışıyla düzenlenmemiş, 2,65 trilyon lira yeni borçlanma ve 1,25 trilyon lira daha faiz ödemesi öneren 2024 yılı bütçesini kabul etmiyoruz. 2,65 trilyon lira yeni borç ve 1,25 trilyon lira faiz ödemesi vadeden 2024 yılı bütçe kanununa Yeniden Refah Partisi olarak, 'hayır' dedik. Tüm bu gidişata dur demek mümkündür ve bu bizim elimizdedir. Denk bütçe mutlaka yapılmalı, israf önlenmelidir. Borç, zam, vergi ve devlet varlıklarını satmak yerine kaynak üretilmelidir. Milletten toplanan vergiler faiz ödemek için değil; yine millete hizmet için kullanılmalıdır. Sadaka ve sosyal yardım dağıtmak yerine milletimizin alım gücü ve refah seviyesi artırılmalıdır. Borç, zam, vergi, faiz ekonomisi uygulamasından bir an evvel vazgeçilmesi gerekiyor. Üretim, istihdam, ihracat odaklı bir ekonomi modeline mutlaka geçilmesi gerekiyor dedi. 

Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Gökhan Kasap konuşmasında şunları söyledi. Genel Başkanımızın dediği gibi Bizler Kadınlara değer vermeyi CHP yada diğer partilerden öğrenecek değiliz. Bizler Kadımıza değeri Rabbimizden ve Peygamberimizden öğrendik. Onlar bizim başının tacıdır. Serap Hanımda bugün başvuruysa Ekibimize renk katmıştır. Zeytinburnulular ve Zeytinburnu Halkı ne yazık iki geçtiğimiz dönemde hak ettiği değeri göremedi. İşte Bizler bu değeri göstermek için hep beraber yola çıktık. Mesale hak ettiği değer nedir. Tabut evlerde değil hak ettiği sağlam evlerde oturmak. Kentsel Dönüşümü halen gerçekleştiremedik. Kentsel Dönüşüm bu dönem başlatıp ada bazlı gidebileceğimiz noktaya kadar gitmek istiyoruz. Bunu yaparken yeni alanlar oluşturup halkımıza en az seviyede yük olmak istiyoruz. Mahalle Bahçeleri kompleksleri yapacağız. Bunların kreşler, Otoparklar, Kapalı Pazarlar, Kurban kesim yerleri gibi çeşitli fonksiyonları olacak. Ev Hanımları ve Emekliler için Sohbet ve buluşma evleri yapacağız. Sosyal Belediyeciliği çok daha fazla yaygınlaştıracağız. Yardımlarımızı güncelleyeceğiz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında yer alacağız. Çok daha yeni projelerle Halkımızı hak ettiği değer ile hak ettiği yönetimle buluşturacağız dedi.