Seçim süreci değerlendirmesi Zeytinburnu Meclisini gerdi!

AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi İBB ve Zeytinburnu Meclis Üyesi Serdar Duran, Cumhuriyetin kurulusunun 100. yılında “Yüzyılın seçimini” demokrasi bayramı yaşayarak geride bıraktıklarını söyledi. “Her iki seçimde de sandıkta demokrasinin gücünü görmekle kalmadık, aynı zamanda “algı balonlarının” patlamasına de şahitlik ettik” diyerek, “Peki, neydi bunlar? ” ifadeleriyle devam etti. Türkiye’ye atılan “diktatörlük” iftiralarıydı. Kendi ülkelerinde seçmenin yarısını bile sandığa götüremeyenler tarafından yürütülen karalama kampanyalarıydı. Cumhurbaşkanımızla ilgili uluslararası basında yapılan sinsi psikolojik harekâtlardı. Muhalefetin meydan meydan tekrarladığı yalanlar ve bühtanlardı. CHP Genel Başkanı ve şürekâsının körüklediği korku siyasetiydi. Gençleri özellikle Z kuşağı diye tabir etmek suretiyle ötekileştirmeye çalışmalarıydı. 

İşte her iki seçimde de sandıkta tecelli eden iradeyle tüm bunları milletçe boşa çıkardık. Diktatörlük iddialarının tamamen safsatadan ibaret olduğunu, milletimize dergi kapaklarından ayar verilemeyeceğini, Türk Milletinin iradesine zincir vurulamayacağını, yalan, iftira ve korku siyasetiyle seçim kazanılamayacağını, nefret söylemleriyle milletin gönlüne girilemeyeceğini, siyasi ikbal uğruna bölücüler ve FETÖ’cülerle yol yürünemeyeceğini, yıllardır özellikle gençler üzerinden sürdürülmeye çalışılan algı serüveninin, yalan reklamların ve ısmarlama anketlerin nasıl çöktüğünü hep beraber gördük. Daha pek çok gerçeğin yanı sıra demokrasimizin son 21 yılda ulaştığı olgunluk seviyesini ve milletimizin ferasetini tüm dünya bir kez daha görmüş oldu. Bunu da hangi siyasi partiye veya adaya oy verirse versin 85 milyon hep beraber basardık. Öyle bir kazandık ki, 85 milyon hep beraber kazandı. 

Gençlerin düşüncelerini ortaya koyduğunu öne sürerek ülkemiz için çalışmalarına engel olmaya çalışan siyasi hareketlerin; AK Parti’mizin ne kadar gerisinde olduğunu bir kez daha gördük. Mecliste 30 yaşının altında 5 milletvekilinden 4’ü ve beraberinde en genç milletvekili yine AK Parti’den seçilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kendi partisinin Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan’ı İzmir’den liste başı yaparken, CHP Genel Başkanı kendi partisinin Gençlik Kolları Genel Başkanını bilinçli bir şekilde seçilemeyeceği aşikâr olan bir yerden listeye yazarak sadece aday yapmakla bıraktı. Aslında bu durumlar dahi gençlere ve görüşlerine kimin ne kadar değer verdiğini apaçık ortaya çıkarmış̧ oldu. Milletimiz "Yaparsa, AK Parti Yapar" anlayışıyla tam 21 yıl bize iktidarda kalma ve hizmet etme görevini vermiş̧ olduğu gibi, 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçiminde ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde Cumhur İttifakımıza ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş̧ olduğu teveccüh ile 5 yıl daha ‘’Doğru Adamla Yola Devam’’ demiştir. Aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Seçimlerde elde ettiğimiz zaferin en önemli destekçileri elbette gençler oldu. Milyonlarca genç seçmen sandık basına gitti, birilerinin uydurduğu “Z kuşağı sizi gönderecek” yalanını da boşa düşürmüş̧ oldu. Özellikle bir kez daha gördük ki, seçim günü oyunu kullanırken de, sandığına sahip çıkarken de, aksamında seçim zaferini kutlarken de gençler Recep Tayyip Erdoğan ile ‘’DURMAK YOK, YOLA DEVAM’’ dedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Gençler, Türkiye Yüzyılını beraber inşa edeceğiz!” sözlerine binaen bu kutlu yolda genç arkadaşlarımızla vatanımızın ve milletimizin daha müreffeh yarınlarında hep beraber çalışacağız. Bizler; Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimiz ve tüm yol arkadaşlarımızla Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışacağız. 

CUMHURİYET YAŞADIĞI SÜRECE CHP VAR OLACAKTIR

Duran’ın ardından söz alan  CHP Grup Başkanvekili Hasan Hüseyin Üsküdar, değişik bir seçim süreci yaşandığını, CHP’nin göstereceği Cumhurbaşkanı adayı üzerinden seçime bir yıl varken devlet olanaklarından faydalanan yandaş medya dedikleri yalaka moderatörlerin söylemlerine karşılık genel başkanlarının aday olduğunu ve düşüncelerini değiştirmediğini belirtti. Aynı yandaşların şimdilerde kurultay ve MYK üzerinden çalışmalara devam ettiğini belirten Üsküdar, “Cumhuriyetin kurucusu 100 yıllık CHP bunu yemez. Cumhurbaşkanları gelir geçer ama Cumhuriyet yaşadığı sürece CHP var olacaktır” dedi. Milletvekili adaylarının kim olup olmayacağına da ne yalaka moderatörlerin, ne de siyasi partilerin karar vermeyeceğini söyleyen Üsküdar, onları hangi yolsuz ve usulsüzlüğe karışmışların çocuklarının milletvekili olacağına bakmalarını tavsiye etti. Demokrasiye ve özgürlüğe inanan parti bir olarak kendi iç işlerine kendilerinin müdahil olabileceğini belirten H. Hüseyin Üsküdar, bakanların istifa etmeden vekil adayı olduğu, devlet bütçesini kullanarak seçim kampanyası yaptığı, Erzurum’da İBB başkanının taşlandığı, İyi Partilinin bıçaklandığını ve polislerin de bu durumları izlediğini gördüklerini ifade ederek, baskı ve tehdit altında bir seçim sürecin yaşandığını dile getirdi. 

MECLİSİN YARISI BANA GÖRE TERÖRİST

Makama saygısından dolayı görev alanları kutladığını belirten Üsküdar, “Türkiye’deki seçmenin yarısını terörist ve zillet ilan eden, seçimden sonra ise, ’Aaaa siz ne kadar cici insanlarsız’ denilen bir süreç yaşadık. Hiç de cici değiliz. Bana göre bu meclisin yarısı da terörist” diyerek devam etti. Kendisine bu şekilde hakaret edenleri ne bu, ne de öteki dünyada affetmeyeceğini belirten Üsküdar, konuşmasına şöyle devam etti. Bir Türkmen ve Sarıkamış’ta donmuş bir dedenin torunu olarak, dedesi, babası, kendisi ve oğlu da dahil bedelli olmayan askerlik yapan biri olarak bunları söyleyenleri asla affetmeyeceğim, kimse de affetmeyecek. Seçimden önce oy vermeyen, teröristti, zilletti. Bu dava Türkiye'ye gerçek anlamda bahar gelene kadar devam edecek. 

TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK

Zeytinburnu’nda yaklaşık yüzde 46, İstanbul’da ise yüzde 53’e yakın oy veren seçmenle birlikte, Türkiye genelinde baskı ve tehditlere rağmen oy veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülkede demokrasi bitmeyecek. Türk halkı İngiliz işgalinde bile boyun eğmedi. Seçim gecesi 15 Temmuz meydanını işgal edilmiş gibi hissettim ve üzüntü duydum. Bunun bedelini biz var oldukça ödettirmeyiz ama gelecekte çok sıkıntısını yaşarız. Zeytinburnu'nda Türk sorunu var demiştim, şimdi İstanbul ve Türkiye’de var. Türkün Türk’ten başka dostu yok. Geçmişte Ortadoğu'da Osmanlının başına neler açıldıysa gelecekte Türkiye'nin başına neler geleceğini inşallah görmeyiz ama görünen köy kılavuz istemez. Hep birlikte mücadele etmemiz lazım. 
Seçilen tüm bakanları kutlayarak, seçim sürecinde verdikleri sözleri tutmasını temenni eden Hasan Hüseyin Üsküdar, Zeytinburnu’nun bir deprem bölgesi olduğunun unutulmadan verilen sözlerin de unutulmamasını temenni etti. 

SEÇİM SONUCU TÜRKİYE VE UMUDU TÜRKİYE OLAN MEMLEKETLERE HAYIRLI OLSUN

Üsküdar’ın ardından söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Kaynar, Cumhur İttifakı’nın ilk turda kazanmaya yakın, ikinci turda ise Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında büyük bir farkla güven tazelediğini belirterek, seçim sonucunun gerek Türkiye, gerekse umudu Türkiye olan memleketlere hayırlı olmasını temenni etti. Seçim öncesi bir çok yakışıksız ifadelerin kullanıldığını ve hala da kullanılmaya devam ettiğini belirten Kaynar, “Kendileriyle birlikte hareket etmeyen herkese hakaret edildi ve Türkiye’yi terk edilmesi istendi. Bu tartışmalardan inşallah ders alınır ve tekrarlanır diyordum ama Hasan Hüseyin Üsküdar aynı şekilde konuşmaya devam etti” dedi. CHP’li üye Asım Güven’in “Yalan, dolan, iftira” sözlerine karşılık, seçim sürecinde de sorunlu bir dil kullanıldığını ve kullanılmaya da devam edildiğini belirten Kaynar, “Sen dinlemeyi öğrenememişsin. Benim sana başka bir şey öğretmem mümkün mü? Önce dinlemeyi öğreneceksin” diye çıkışının ardından, “Ben dinlemeyi biliyorum ama eğer söylenen doğru ise” diyerek laf atmaya devam eden CHP’li Asım Güven, meclis başkan vekilinin ‘dinlemeye tahammülünüz yoksa dışarıya çıkın’ sözleri üzerine meclis toplantı salonunu bir süre terk ettikten sonra geri döndü. 

GELECEĞİN YÜZYILINI TÜRKİYE’NİN YÜZYILI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Birilerinin kaybetmiş görmesine karşılık, kendilerinin tüm Türkiye’yi kazanmış olarak gördüklerini söyleyen Kaynar, ülkeyi masum milletler seviyesine çıkarma çalışmalarının devam edeceklerini vurgulayarak, CHP’nin içindeki iktidar yarışının ve genel başkanının kim olacağı konusunun kendilerini ilgilendirmediğini belirttti. Kaynar, “Cumhurbaşkanı kazandı, hükümet kuruldu, kabine açıklandı. Seçim sonucu ile ilgili olumlu tek kelime edemeyen bu zihniyet kaybetmiştir. Milletin tercihine saygı duymayan, alttan alta hakaret eden, kaybettikleri halde bu kadar agresif olan bu zihniyet, Allah muhafaza kazandıklarında neler yapabileceklerinin işaretlerini veriyor. Milletimizle birlikte geleceğin 100 yılını Türkiye’nin yüzyılı yapmaya devam edeceğiz. Kimse bu sevincimizi, buranın hukukuna uymayan sözlerle gölgeleyemez” diyerek cevap verdi. 

MUHAMMET KAYNAR TARTIŞMAYI KÖRÜKLÜYOR

İYİ Partili Mustafa Güreler’de, Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini tebrik ederek başarılar diledi. Cumhurbaşkanının son konuşmasında birleştirici ve hep birlikte hareket edileceği yönünde açıklaması olduğunu ve Hasan Hüseyin Üsküdar’ın saha da neler yaşandığını anlattığını belirterek, “Bu ülke hepimizin” ifadeleriyle Ak Partili Muhammet Kaynar’ın tartışmayı körüklediğini iddia ederek, dikkat edilmesi gerektiğini savundu. 2024’te yerel, sonrasında genel seçimler olacağını ve herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini belirten Güreler, Kosova’da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine bir komando taburunun Kosovaya gönderildiğini belirterek, “Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun” dedi. 

TÜM İL VE İLÇELERDE AYNI KONUŞMA DAĞITILMIŞ

Konuyla ilgili söz alan CHP’li üye İsmail Terzi, Ak Parti’nin aynı konuşma metnini tüm il ve ilçelere dağıtmış olduğunu düşündüğünü ancak, yapılan konuşma ile Muhammet Kaynar’ın ifadelerinin çeliştiğini belirtti.  CHP’nin gençlik kolu başkanının kaçıncı sıradan yazılacağını partinin yetkili organların karar vereceğini söyleyen Terzi,  “Zeytinburnu’nda her sandıkta en az 40 yabancı seçmen vardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanını Türk halkı değil, tek kelime Türkçe bilmeyen yabancılar seçiyor. Suriyelilere kuran öğretecek diye vatandaşlık verilenler geldi ve seçimin sonucunu belirledi. Demokrasiye inanıyoruz ama kendisine Türk diyen adam bu durumdan utanmaz mı. Bu sayı sadece Zeytinburnu’nda 20 bin” diyerek tepki gösterdi. 

MİLLETİN TERCİHİNE HAKARET ETMEYİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 53’ün üstünde oy aldığını belirterek, “Tebrik etmeyi beceremiyorsanız, milletin tercihine hakaret etmeyin” diyerek tepki gösteren Ak Partili Muhammet Kaynar, “Yok Suriyeli yok bilmem ne. Bizde vatandaşın oyu ile buraya geldik. Bu ifadeler doğru değil. 14 Mayıs 1950’den bu yana kaybediyorsunuz, niye kaybettiğinize bakmayıp gelip burada her şeyi bir sonuca bağlayıp kendinizi teselli ediyorsunuz. Bu zihniyetle 100 sene de geçse kaybedersiniz. Çözümleme yapmak yerine, seçen ve seçilene hakaret etmek nedir? Kaybettiniz, kaybedeceksiniz” diyerek ses yükseltti. 

NE BU, NE DE ÖTEKİ DÜNYADA AFFETMEYECEĞİM

Kaynar’a ithafen ‘Provokatör’, ‘Yeter’ gibi cümlelerin havada uçuştuğu toplantıda tansiyon yükselirken, CHP Grup Başkanvekili Hasan Hüseyin Üsküdar, bakanlara ve makama başarılar dilediğini, millete hain, illet ve zillet diyenleri ne bu, ne öteki dünyada affetmeyeceğini söyledi. Kimsenin makamları ilahlaştırmaması gerektiğini, bu dünyanın gelip geçici olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı makamının da kendilerinin olduğunu vurgulayan Üsküdar, Muhammet Kaynar’a, objektif bakmasını, kitap ve farklı gazeteler okumasını tavsiye ederek, “Çok Arap seviciyseniz gidin Katar’da, Afganistan’da, Suriye’de, Irakta yaşayın. Çocuklarınıza özel okullarda İngilizce Fransızca değil, Arapça eğitimler aldırın” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Konuşmacıları yaptıkları konuşmaları kayıttan bir kez daha dinlemeye davet eden Kaynar, bir Fenerbahçeli olarak Galatasaraylılara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.