Midyat işadamları Derneğinden eğitime tam destek

MİYAD DERNEĞİ, BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Midyat İşadamları Derneği (MİYAD) Başkanı Abdulhakim Kaya, Seyitler Mahallesi'nde bulunan Kocatepe İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek, başarılı 40 öğrenciyi kıyafet ve spor ayakkabısıyla ödüllendirdi. Başkan Kaya, MİYAD'ın eğitimin en büyük destekçisi olacağını ve başarılı öğrencileri bundan sonra da ödüllendirmeye devam edeceğinin altını çizdi. Toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye özen gösterdiklerini kaydeden Kaya, özellikle öğrencilerin iyi yetişip bu memlekete faydalı bireyler olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kaya, "Biz eğitim öğretim döneminin birinci döneminin başında bir çalışma başlatmıştık; tüm okullarda başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ödül vermekti. Amacımız sadece ödül vermek değil, aynı zamanda eğitime olan bakış açısını ortaya koymak, okullarımızı ziyaret etmek, onlarla beraber olmaktı. Bu amaçla böyle bir çalışma başlattık." dedi.

MİDYATLI ÇOCUKLAR, 7 BÖLGENİN HALKOYUNLARINI ÖĞRENİYOR

Midyatlı çocuklar, Mardin'in de aralarında olduğu Türkiye'nin 7 bölgesine ait birbirinden güzel halk oyunlarını öğreniyor.Çocuklara yönelik kültür, sanat, kişisel gelişim ve eğitim kurslanna önem veren Fahrettin Önen İlkokulu idaresi, bu kapsamda kültürümüzün temel taşlarından olan halk oyunlarına sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak amacıyla yöresel halk oyunlan öğretiyor. Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Fahrettin Önen İlkokulu işbirliğiyle "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında okulda her sınıftan halkoyunları öğrenmek isteyen 25 öğrenciyi bir araya getirdi. Farklı sınıflardan toplanan gönüllü minikler, öğretmenleri Günay Atay'ın gözetiminde Türkiye'nin 7 bölgesine ait halkoyunlarını öğreniyor. Keyifli bir ortamda çalışmalarını sürdüren çocuklar, kendilerine sağlanan imkandan dolayı da öğretmenlerine teşekkür ettiler. Halkoyunları Eğitmeni ve Müzik Öğretmeni Günay Atay, "Bölgemizin oyunlarını bilmeleri gerektiğini düşünerekten bu yıl Mardin yöresi hazırladık. Mardin yöresinde birbirine bağlı 6 tane oyunumuz var. hiç aralık vermeden çocuklar halay da oynuyorlar, Reyhani de oynuyorlar. Onun dışında 7 tane oyunumuz daha var. Türkiye2nin oyunlarını anlattığımız bir oyun. Marmara bölgesinden başlıyor, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz ve iç Anadolu bölgesinin oyunlarıyla kısa kısa geçerekten yine birbirine bağlı bir oyun oluşturduk, çocuklar çok yetenekliler, çok mutlular burada olmaktan. Ben bu tip çalışmalann okul içinde öğrencilerin dersleri yönünde de çok iyi olduğunu düşünüyorum" dedi. Okulun Rehber Öğretmeni Fikret Ölmez, "Çocukları sadece derse değil, kültürlerine, sportif etkinlikleri ve satrancı da öğretiyoruz. Buna biz hem eğitim hem de öğretim diyoruz. Bu çocuklar için çok önemlidir" dedi.

MİYAD’TAN ÖĞRENCİLERE KIYAFET JESTİ

Midyat işadamları Derneği Başkanı Abdulhakim Kaya, halkoyunları eğitimine katılan öğrencileri halk oyunları kıyafeti ile ödüllendirdi. Halkoyunları eğitimine katılan öğrencileri kutlayan Kaya, "Örf ve adetlerimizi öğrenmek için halk oyunları eğitimi alan çocuklanmız için kıyafet yaptırdık. Memleketimizin kültürünün kaybolmaması, çocukların oyun oynaması bunu öğrenmeleri için, büyüdüklerinde de bunları diğer çocuklara öğretmenleri için kıyafet desteği verdik" dedi.

KAYNAK: SİZİN MEDYA