Kural Tanımayan Motorculara 103 BİN TL ceza kesildi

1-9 Temmuz Tarihleri arasında Zeytinburnu İnönü Bulvarı, 58. Bulvar, Depo Durağı, Beştelsiz camii önü ve 74 sokakta yapılan denetimlerde 217 motosiklet ve sürücüsü detaylı bir şekilde incelendi. Eksikleri tespit edilen Motor sürücülerine Toplam 103.160 TL cezai işlem uygulandı..

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi: “Yaz aylarıyla birlikte ilçe genelinde motosiklet sürücülerinde önemli artışlar yaşanmaktadır. Bu nedenle trafikte önemli risk gurubunu oluşturan motosiklet sürücülerinin karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek, kaza esnasında motosiklet sürücülerinin kask ve diğer koruma ekipmanlarını kullanmalarını sağlamak, tescil kayıtları yapılmadan ya da çalıntı motosikletlerin kullanımını önlemek amacıyla Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekiplerince ilçemiz genelinde oluşturulan uygulama noktalarında denetimler yapıldı. 

Bu denetimler sonucunda 217 adet motosiklet ve sürücüsü detaylı bir şekilde incelendi. 180 adet motosiklet ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 38 Sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 64 adet kasksız motosiklet kullanmaktan, 22 adet muayenesiz araç kullanmaktan, 4 adet abartı egzozlu motor kullanmaktan, 13 adet tescilsiz ve plakasız araç kullanmaktan,10 adet sigortasız araç kullanmaktan, 29 adet diğer ihlallerden olmak üzere 180 adet motosiklet ve sürücüsüne cezai işlem uygulandı. Toplamda 103.160 TL cezai işlem yapıldı ve 37 adet motosiklet trafikten men edildi. Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçe genelinde tüm motosiklet kullananların kuralara uyana denk bu uygulamaların sıklıkla devam edeceği belirtildi.  

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL