Okullarımız Rengarenk boyanıyor

2010 – 2011 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde, 2010 İstanbul Kültür Başkenti Projeleri kapsamında Atatürk İlköğretim Okulu’nun cephesi İstanbul temalı olarak boyatılmış ve manzara işlemeleri yapılmıştı. Saniye Sezgin Elmas İlköğretim Okulu’da ikinci okul olarak bu proje kapsamına alınmıştı. Bu çalışmaların ardından okulların tatil dönemine girmesiyle birlikte bir çok okulumuzun iç ve dış cepheleri de boyamaya başladı.

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü’nün 27/06/2011 tarih ve 1719-11797 sayılı yazısı --- 29/06/2011 tarih ve10212 sayılı kaymakamlık oluru ile Zeytinburnu Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Zeytinburnu ilçe geneli 3. Grup Okullar İç Cephe Boya Yapılması İşi ve 2. Grup Okullar Dış Cephe Mantolama ve Dekoratif Süsleme Yapılması işlerinin ihalesini ERKA YAPI İNŞAAT TİCARET – Erdal KARA kazanmıştı. Yukarıda anlatımı yapılan işlerin 2011-2012 Eğitim – Öğretim yılına yetiştirilebilmesi için yoğun bir çalışma başlatıldı. Bu münasebetle, FATMA SÜSLÜGİL, SANİYE SEZGİN ELMAS, MERKEZ EFENDİ , HALUK ÜNDEĞER, Dr. REŞİT GALİP, NURİPAŞA ve GAZİ PAŞA İLKÖĞRETİM OKULLARI öncelik sırasına göre iç cephe olarak boyatılmaya ve çalışmaların kısa bir sürede tamamlanmasına başlanıldı. Zeytinburnu Geneli İlçe 1. Grup Okulları Dış Cephe Bayası Yapılması İşi 211.369.00 TL Sözleşme Bedeli ile 75. YIL, REŞAT TARDU ve KAZIM ÖZALP İLKÖĞRETİM OKULLARI, Zeytinburnu İlçe Geneli 2. Grup Okullar Dış Cephe Boya Yapılması İşi ANALIZ YAPI İNŞAAT TAAHHÜT – RIDVAN İLCAN tarafından ihale ile alındı.İDMİB Deri Meslek Lisesi, FATMA SÜSLÜGİL İLKÖĞRETİM OKULU, MUHSİN ERTUĞRUL ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ ve İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ dış cephe boyama için de sözleşme bedeli olarak 227.881.00 TL belirlendi.

BU EĞİTİM VE OTURMA SIRALARI, ARTIK AFRİKADA BİLE YOK

Yukarıda adı belirtilen birkaç okulu özellikle gezdik ve görsellemede bulunarak görüntülerimizi aldık. Okullarımızın iç cepheleri, sınıfları boyanıyor ama öğrencilerin eğitim gördüğü sınıf ders sıra ve oturma sıralarının halen UGANDA’da bile kullanılmayacak bir yapılanmada olduklarını ve çağdaş bir sisteme geçilmediğini gördük. Zaten fotoğraflarda da bu durumları görebilirsiniz. Sınıflarda, bırakın akıllı tahtaları, 1950’li-60’lı yılların eğitim sıraları ve oturma sıralarını görmek inanın böbürlenenler için gizli bir hicap verici olmalı. Sistem ve prosedürün ne ve ne türlü olduğunu, ne şekilde işlediği ve şeklen nasıl sonuçlandırıldığını bilmiyoruz. Zaten bu pek de umurumuzda değil. Umurumuzda olan tek şey, çocuklarımız ve öğrencilerimizin halen ilkel eğitim tahta sıralarda geleceğe hazırlanması. Merak ettiğiniz en önemli konu ise herkes için hayli önemli olmalı. Bir çok tüketim maddeleri ve bahis oyunlarından eğitim için kesilen paralar (vergiler) acaba halen yetmezlik içerisindemi? Bir de kalkmış halen Avrupa Birliği için adeta didiniyoruz. Bu sistemde bizi Afrika bildiğine bile almazlar. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi ilgililerinin kulakları çınlasın. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL-MEHMET ALPAY