Ünlü Türkmen Şairi Mahtumkulu Pirakiyi Zeytinburnu'nda Şiir yarışmasıyla anıldı

Bu yıl Doğumunun 299. Yılı olan Ünlü Türkmen Şairi Mahtumkulu Pirakiyi Zeytinburnu’nda Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Aslan Türkmen’in koordine ettiği Şiir yarışmasıyla yad edildi. Gece saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gecenin mimarı Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Aslan Türkmen yaptığı konuşmada şunları söyledi. Biz bu platformu kurarken önceliğimiz Türkmen Dünyasının kültürüne, geleneğine, örfüne âdetine katkı sunmaktı. Buradan yola çıkarak Türkmen Dünyasının sesi olmuş ünlü şairimizi anmak istedik. Anarken de bu şairimizi gençlerle buluşturduk. Şiir yarışmasının asıl amacı budur dedi. 

Başkan Aslan Türkmen konuşmasın şöyle sürdürdü. Mahtumkulu Firakı, gerek Türk birliğinin, gerek İslam Birliğinin bir arada olması için büyük emek sarf eden, kaleminden mürekkep akıtan bir insan. Arapça, Farsça okumuş, Türk diline hâkim, köklü bir aileden gelen bir insan. Bugün sadece Türkiye'ye Türkmenistan'a değil bütün coğrafyaya, İslam coğrafyasına eserleriyle hitap eden bir insan." dedi.

Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Onur Dolar ise gecede yaptığı konuşmasında, Zeytinburnu Belediyesinin Merkezefendi Etkinlerinde konser düzenlemesini eleştirdi. Kültüre katkı sunulacaksa bu gece gibi gecelerle bu yapılır. Yoksa ilçemizin manevi değerlerinden Merkezefendi mezarının başında çalı çengi oynatarak, göbek attırak bu olmaz dedi.
Konuşmaların ardından 20 kişiden oluşan çocuklarımız tek tek sahneye gelerek jüri ve izleyici karşısında şiirlerini okudular. Ardından Jüri Üyeleri İsmail Çelebi, İlhan Kurt, Mustafa Nazilli ve Cahit Koca yaptıkları değerlendirmelerin ardından ilk üçe giren şairleri belirlediler. 

Ünlü Türkmen Şairi Mahtumkulu Pirakiyi anma gececisinin şiir okuma yarışmasında Asma Niyazi Birinci olurken, Faruk Türkmen İkinci, Sena Ömer Üçüncü oldu. Şiir yarışmasının Birincisi Asma Türk Cumhuriyetleri Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Aslan Türkmen’in elinden ödülü bisikleti aldı. Diğer dereceye giren yarışmacılarla birlikte şiir okuyan 20 evladımıza katılım belgeleri ve bayram harçlıkları tek tek takdim edildi. Barış Şenol'un sunduğu Ünlü Türkmen Şairi Mahtumkulu Pirakiyi anma gececisi toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.