Başkan Ömer Arısoy, Çalışan Gazetecilerin Günü’nü unutmadı! 

Kendisi de Marmara Üniversitesi Basın Yayın İletişim Fakültesi’ni okuduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesini bitiren Başkan Arısoy, öncelikle gazetecilere davetine icabet ettikleri için teşekkür etti. 1999-2004 yılları arasında Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Danışmanlığı, 2004-2014 tarihleri arasında Hukuk,  Emlak, İstimlak Kültür, Bilgi, İşlem, Yazı İşleri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı ve İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra, kültür yayınlarını yöneten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Strateji geliştirme Dairesi Başkanlığı görevine atanmış, Eylül 2016’dan itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştı. 2019 yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı olan ve seçilerek göreve gelen Ömer Arısoy, öncelikle davet edildikleri her yere gelerek kamuoyunu bilgilendiren gazetecilere genel bir teşekkür etmek maksadı ile bir araya geldiğini söyledi. 

BAŞKAN ARISOY TARİHİ BİNA HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

Gazetecilerle bir araya geldiği Zeytinburnu Belediyesinin restore edilen tarihi binası hakkında bilgi veren Arısoy, binanın 1800'lü yılların başlarında askeri hastane olarak yapıldığını, 1950'li yılların başına kadar hastane olarak kaldığını, 1956'dan sonra yurt olduğunu, daha sonra göçmenler için misafirhane olarak kullanıldığını, 1989'da Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binası olarak hizmet vermeye başladığını, daha sonra belediyede farklı hizmetlerde kullanıldığını anlattı. Kendisinin de yaklaşık 15 yıl görev yaptığı Zeytinburnu Belediyesi’nin tarihi binasında çeşitli sergilere ev sahipliği yaptığını, geçmiş dönem belediye başkanı Murat Aydın’ın çalışmalarıyla 3 yılda restore edildiğini ve öncelikle Kazlıçeşme Sanat Galerisi olarak hizmet verdiğini söyledi. Girişte sergi salonu, orta katında meclis salonu ve temsil makamının olduğunu, üst katı ise ‘Sanat İhtisas Kütüphanesi’ olarak hazırladıklarını ve lisans öğrencileri için çalışma olanağı sağlamayı düşündüklerini belirtti. 

MOZAİK MÜZESİ’DE ÇOK YAKINDA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Görevi devir aldıklarında restorasyonu devam eden tarihi binada bulunan mozaiği koruma altına aldıklarını ve milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen bir mozaik yer döşemesinin keşfedildiğini belirtti. Zemin katta bulunan mozaiğin dışarıya doğru uzadığını fark edince hemen deneme kazısı yaptıklarını ve bölgeyi koruma altına aldıklarını ifade eden Arısoy, "Dolayısıyla çalışmalar bittiğinde burası aynı zamanda bir mozaik müzesi özelliği de kazanacak." diye konuştu. 

“İSTANBUL’UN KÜLTÜR TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ” 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Rehber Odası iş birliği ile İstanbul’da faal olarak turist rehberliği hizmeti veren 50 rehbere belediye olarak kapsamlı bir eğitim programı düzenlendiklerini söyleyen Ömer Arısoy, ilçenin tarihi, turistik, doğal, coğrafik değerlerini turizme kazandırmak, turizm hareketliliğini arttırmak ve Zeytinburnu’ndaki ziyaret yerlerini yerli ve yabancı turizm tüketicilerine doğru şekilde tanıtmak için rehberlere ışık tutacak önemli bilgiler verildiklerini söyledi. Zeytinburnu’nun kültürel zenginliklerinin korunması ve ortaya çıkarılması konusunda son 20 yılda çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Arısoy, özellikle tarihi surlara paralel uzanan ‘Kültür Vadisi’ projesinin İstanbul turizmi açısından önemli bir değer oluşturduğuna dikkat çekti. 20 yılda Zeytinburnu’nda 25’e yakın eserin restore edildiğini anlatan Başkan Arısoy;  “2,5 yıla yakın bir süre bu ülkenin turizmine hizmet etmiş bir Zeytinburnulu olarak, ilçemizin kültür turizmi için çok elverişli bir noktaya geldiğini gururla söyleyebilirim. İlçemizde çok sayıda değerli kültür varlıklarımız mevcut. Osmanlı döneminden bu yana gelen, öncesine uzanan gayrimüslimlere yönelik tarihi yapılarımız var. Balıklı Rum Hastanesi, Balıklı Rum Ayazması, Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, Merkez Efendi ve Seyyid Nizam gibi tarihi değerleri ilçemiz sınırları içerisinde yaşatıyoruz. Gastronomik unsurlarımız da çok önemli. İstanbul’un başka bölgelerinde tadamayacağınız özel lezzetlerimiz var. İlçemizi İstanbul’un kültür turizmine efektif bir şekilde kazandırmak konusunda çok istekliyiz. Bütün bunların bir anda olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlk iş olarak bu tarihi yapıların kapsamlı tanıtım tabelalarını astık. Detaylı tanıtım içeren internet siteleri hazırlanıyor. İstanbul’un kültür turizmi pastasından Zeytinburnu’nun da önemli bir dilim alacağına inanıyoruz.” diye konuştu. Zeytinburnu'nun kültür, sanat çıtasını daha da yükseğe çıkartmasını, İstanbul'a ve Türkiye'nin kültür sanat ortamına katkı sağlamasını hedeflediğini belirten Ömer Arısoy, 2019 Aralık ayından beri devam eden ve 20 Ocak'a kadar devam edecek olan "Selahattin Kara Resim Sergisi’nin ardından, Nisan ayında yine büyük bir sergiyle kültür ve sanat hizmetlerine devam edeceklerini belirtti. 

21 YIL SONRA BAŞKAN VE GAZETECİLER BİR ARAYA GELDİ

Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta’nın da katıldığı toplantıda, gazetecilerin sorularına da cevap veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a, 21 yıldan beri Zeytinburnu’nda ilk defa böyle bir toplantı yapıldığını ifade eden gazeteciler, samimiyeti, şeffaflığı ve çalışana verdiği değerden dolayı teşekkür ettiler. Böyle bir toplantının organize edilmesinde emeği geçen Basın Yayın Hizmetleri İletişim Koordinatörü Mustafa Güngör’e, Başkan Arısoy’un yanı sıra gazeteciler de teşekkür etti. Uzun yıllar saha da çalışan aktif bir gazeteci olduğunu söyleyen Mustafa Güngör, bilgi alış verişi noktasında iletişim koordinasyonunu en iyi şekilde sağlamaya devam edeceğini ifade etti.   Başkan Ömer Arısoy ve Ak Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, karşılıklı sohbetle geçen kahvaltılı toplantı sonrası, gazetecilerle birlikte tarihi binayı gezerek devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ