YKS ve AYT Sonuçları Açıklandı-TIKLA ÖĞREN

İlk oturum 15 Haziran 2019 tarihinde saat 10.15'te, ikinci oturum 16 Haziran 2019 tarihinde saat 10.15'te, üçüncü oturum 16 Haziran 2019 tarihinde saat 15.45'te yapıldı. İlk oturum 135 dakika, ikinci oturum 180 dakika ve üçüncü oturum 120 dakika sürdü. 2019 YKS'nın sonuçlarına dair başvuru kılavuzunda yer alan açıklamalar şöyle: 15 Haziran - 16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturum oldu. Sınavdan sonra adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyordu.

2019-YKS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ  

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans ve önlisans tercihleri başlayacak. Tercihlerin tamamlanmasından sonra da tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayallerine kavuşanlar ve kavuşamayanlar belli olmuş olacak. Sınava birkaç gün kala ÖSYM YKS Giriş Belgeleri ve 2019 YKS Sınava Giriş Yerleri duyurulmuştu. Milyonlarca üniversite adayı bu haberi bekliyordu. 15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınav giriş yerleri belli oldu. Sınav Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır? TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. Sınav Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır? Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:  Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı  TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları  Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)  Yerleştirme puanları ve başarı sıraları  ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır.

Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından milyonalrca öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin açıklamada bulundu. Aygün, YKS sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanacağını duyurdu. Aygün, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamasında YKS'ye giren öğrencilerin üniversite tercihlerinin 23-29 Temmuz tarihinde alınacağını belirtti. Aygün “2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu https://www.osym.gov.tr internet sitemizde yayınlanmıştır. Tercihler 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylarımız için hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.