Suriyelilere ait Türkçe olmayan tabelalar söküldü

Zeytinburnu’nda faaliyet gösteren büyük çoğunluğu Suriyelilere ait iş yerlerindeki standartlara uymayan tabelalar zabıta ekipleri tarafından söküldü. İlçedeki tabelalara Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartları gereği en az yüzde 75 Türkçe olma zorunluluğu getirildi. Belediye tarafından yapılan uyarılardan sonra bir kısım esnaf tanınan sürede tabelalarını değiştirdi, değiştirmeyenler ise zabıta ekipleri tarafından söküldü.

İç savaşla beraber Türkiye'ye göç etmeye başlayan Suriyelilerin yoğun yaşadığı Zeytinburnu’nda birçok noktada çoğunlukla lokanta ve gıda ticareti üzerine firmalar açıldı. Firmalara ait tabelaların büyük bir kısmının Arapça olduğu ve tabelaların gelişigüzel tasarlandığı belirtilirken oluşan görüntü kirliliği ve vatandaşların da yazılanları anlamamaları yönünde şikayetlerin artmasıyla Zeytinburnu Belediyesi harekete geçti.

İşletmelere yapılan duyuruyla tabelaların yüzde 75’inin Türkçe olması gerektiği bildirildi. Bunun üzerine Suriyeli firmalar kısa bir süre içerisinde tabelalarını talimata uygun olarak değiştirdi. Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri, verilen süreye rağmen değişimi yapmayan esnafa müdahale ederek tabelalarını kaldırdı.  

Zabıta ekiplerinin çalışmalarını gören vatandaşlar da hijyen denetimleri ve tabela uygulamalarından memnuniyetlerini dile getirdiler. Zeytinburnu’nda zabıta ekiplerinin hijyen ve tabela denetimlerine artırarak devam edeceği öğrenildi.

HABER MERKEZİ