Zafer Selvi Kazak Türklerini yasa boğdu

Zeytinburnu İhsan Mermerci Lisesi mezun olan ve Zeytinburnu 100: Yıl Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat emekli Öğretmeni, Zeytinburnu Kazak Türkleri Başkan Yardımcısı ve tam bir dava adamı olan Zafer SELVİ 63 yaşında hayata veda etti. Vefatından iki gün evvel Kazlıçeşme Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte öğrencilere plaket vermişti. 13 Temmuz'da Cuma namazını eda ettikten sonra evinin merdivenlerinde kalp krizi geçirmiş, Supr Pıgriç Ermeni Vakfı Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen yapılan müdahele sonuç vermemiş ve hayata veda etmişti. Merhum'un eşi Rizkan, evlatları Birol, Burak ve Nurgül, kardeşleri Eyüp, Özkan, Saide ve Rahime yürekleri acı ve gözleri yaşlı olarak Zafer Selvi'yi rahmet duaları ile ahirete yolcu ettiler.

14 Temmuz Cumartesi günü Yenidoğan Camii'nde kılınan öğle vakit ve cenaze namazına AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Zeytinburnu 3. Dönem Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Abdül Selami Delibalta ve yardımcılarından Mustafa Yalçınkaya ve Engin Müjdeci, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok, İYİ Parti Zeytinburnu Teşkilat Başkanı Dursun Eryıldız ve başkan yardımcıları Mustafa Güreler ile Ramazan Tatar ve Pele Kazak, Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Süleyman Uluocak, Zeytinburnu Belediye eski Başkan Yardımcısı İlyaz Saka, CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Satı Oral, Kazak Türkleri Vakfı Başkanı Fazıl Toplu, eski başkanlar, yönetim kurulu ile üyeleri ve Kazak Türkleri Camiası, ( Ak Sakallılar ) Yenidoğan Muhtarı Hüseyin Sarıyel, Doğu Türkistan Göçmenleri Derneği eski Başkanı Yakup Can, Afganistan Uluslararaı Kültür ve Sosyal Derneği Başkanı Yashar Yıldız, Türk Kızılayı Zeytinburnu Şube eski Başkanı Ömer Hayırlıoğlu, İstekder Başkanı Muhterem Gül, Dil Gazetesi sahibi Osman Kumandan, Kumkapı Restorantları Dernek Başkanı Kemal Duranoğlu, merhumun İhsan Mermerci Lisesi arkadaşlarından Ziya Kemal Gülay, Selami Temur, Ertuğrul Tahmaz, Sait Kaffaf, İsmail Yavuz ve bir çok arkadaşı, Sanatçı Beşir Köse, Zeytinburnu Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni temsilen mühendis Hasan Ali Hayıroğlu, Kazak Türkleri ve Afgan camiaları, Selvi aileleri ve akrabaları ile isimlerini burada sayamadığımız yüzlerce kişi Levent Selvi'ye son yolculuğunda eşlik ettiler.
Kılınan vakit ve cenaze namazları ardından merhum Levent Selvi'nin naaşı defnedilmek üzere Silivrikapı Mezarlığı aile kabristanına götürülerek dualarla defnedildi. Merhuma Allah'tan rahmet niyaz ederiz. Mekanı Cennet, ruhu şad ve ardına kalan aile bireyleri ile Kazak Türkleri camiasının başları sağ olsun.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-TAYLAN DEMİRELLİ-MEHMET ALPAY