Akman Ailesinin en acı günü

İlçemizin en eski yerleşimlerini oluşturan Rumeli ailelerinden Akman ailesi büyüklerinden üç kişiyi Hak'ka yolcu etmişti.  Dedeleri Behçet Akman 79 yaşında, amcaları Remzi 67 yaşında ve babaları Zülfü'de 59 yaşında hayata veda edenlerdendi. Enver, Cemil, Engin ve Münevver Yalçınkaya kardeşler bu kez de ata anneleri olan Meradiye Akman'ı da 77 yaşında hakka yolcu ettiler. Merhume nine ilçemize çok eski yıllarda yerleşim yapan VARDAR ailesindendi. 26 Haziran Salı günü 77 yaşındayken hayata gözlerini yuman Meradiye nine, ardında keder içerisinde 4 evlat ve 11 torun ve kardeşlerini bırakırken cenaze namazı 27 Haziran Salı günü öğle vakit namazı ile birlikte Beştelsiz Camii'nde kılındı.

Cenaze namazına İstanbul Başsavcı eski vekili Orhan Kuyucu, Beştelsiz mahalle Muhtarı Adem Yavuz, İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Çelik ve yönetim kurulu üyelerinden Dursun Eryıldız, Mustafa Güreler ve Hasan Basri Alim, İstanbul Kırtasiyeciler Oda Başkanı Yavuz Tekçe, Rumeli Halk Türküleri sanatçıları Arif Şentürk ve Salih Can, Zeytinburnu Elazığ İş Adamları Dernek Başkanı Nazir Güler, Zeytinburnu Rumeli Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Vatansever ile yönetim kurulu ve dernek üyeleri, eski başkanlardan Ramazan Dekar ve Besim Sadıker, Yıldız Spor Kulübü yönetimi ve üyeleri ile eski başkanlardan Nazmi Cantürk ile Sami Cantürk ve Selahattin Yeniyol, Ahde - Vefa Derneği Başkan Vekili Mürsel Bildirir ve Genel Sekreter Soner Üstündağ, Sümer İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Oktay Ersel, Baştuğ aile bireyleri, Vardar aile bireyleri, Vatansever aile bireyleri, Akman ailesi yakınları, akrabaları ve komşuları ile dostları yanı sıra isimlerini burada sayamadığımız onlarca kişi iştirak ettiler. 

Merhume nine  Meradiye Akman, kılınan cenaze namazı ardından Yedikule Mezarlığı'ndaki aile kabristanında sevgili eşi Zülfü Akman'ın  üzerine defnedildi. Merhume nine Muradiye Akman'a Allah ( c.c )'den rahmet niyaz ederiz. Mekanı Cennet, ruhu şad olsun. Ardında keder içerisinde bıraktığı çocuklarına, torunlarına, kardeşleri ve tüm yakınlarına, akrabaları ile komşuları ve de dostlarına başsağlığı dileriz. Cenaze defini sonrasında Mehmet Ali Vatansever'in başkanlık yaptığı Zeytinburnu Rumeli Türkleri  Dayanışma Derneği lokalinde  Akman ailesi tarafından taziyeler kabul edildi. Taziye sonrasında ise Tesbih-hal duaları yapıldı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak gönüllerce eda edildi ve sonrasında Rumeli yöresine has olan ikramlarda bulunuldu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-TAYLAN DEMİRELLİ-MEHMET ALPAY