Ondokuz  Mayıs Zeytinburnu Kültür Merkezinde 2 gösteri ile kutlandı

Zeytinburnu Belediye Başkanlığı'ndan hiç bir ilgilinin iştirak etmediği programa  Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ali Taşkın Balaban. Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube  Başkanı Personel Albay Halil Akar, Zeytinburnu İlçer Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Kaymakamlık Nüfus Müdürü Fidan Akyüz, Kaymakamlık Mal Müdürü Filiz Akkoç,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Şube Müdürleri Faruk Tosun, Şahabettin Kırdük, Sevim Avcı ve Necip Fazıl Poyraz, İlçe Spor Hizmetleri Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Öner, Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Zeytinburnu Temsilci Başkanı Ahmet Coşkun, ilçemiz okul müdürleri ve temsilcileri, okul aile birlikleri başkanları ve temsilcileri ile veliler ve öğrenciler iştirak ettiler.

19 Mayıs Spor Bayramı ZKSM programı için titiz bir çalışma gösteren Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi müdürü Kenan Karaca ve yardımcıları ile öğretmenlerini, Müzik öğretmeni Ahmet Turan ve sahne alan diğer öğretmenleri, orotoryo ekibi ile solo müzik ve anlatım yorumları yapan öğrencileri ve de Okul Aile Birliği Başkanı Yeşim Özkan'ı ve ekibini,  Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gülsüm Çınar'ı ve öğretmenlerini, Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Kuzu ve ekibini, folklor eğitmeni Figen Doğru'yu ve Karadeniz Folklor ekibi ile kemençe Gürkan Genç'i samimiyetle yürekten kutlamak gerek.

PROGRAM  SAHNE GÖSTERİLERİ VE SUNUMLAR 32 DAKİKA SÜRDÜ.

Programın sunuculuk görevini  Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yeşim Öz yaptı. Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması sonrasında İlçe Spor Hizmetleri Spor Müdürü Ali İhsan Öner günün anlamını belirrten güzel bir konuşma yaptı. !9 Mayıs ile ilgili slayt gösterini sonrasında Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi orkestra gurubu ve orotoryo gurubu ile öğrekmenler enstrümanları ile 21 kişi ile sahne aldılar.  Bu bölümün sunum ve ön söylevleri Ömer Hacıibrahimoğlu ve Elif Özkan tarafından yapıldı. Çok Sesli Müzik ve Şiir orotoryo dinletisinde solo müzik ve anlatımlar yapan  öğrenciler  Müge Özer, Nilay Bahadır, Ahhan Sucu ve Eren Aslan, şiir dinletisindelki öğrenciler, orkestra ekibi ve enstümanları başındaki öğretmenleri yürekten alkışlamak gerek. Eğitim yılı kapanma töreni de bu gurup ve dşğer yetenekli öğrencilerin konseriyle yapılmalı.

Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi sahne programını tamamladıktan sonra bu kez Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu Folklor Eğitmeni Figen Doğru'nun  Karadeniz  Yöresi Folklor ekibi   Horon oyunlasrını sergilemek için 8  öğrenci ve kemençeci Gürkan Genç ile sahne aldılar. Öğrencilerin büyüklere adeta taş çıkartırcasına sergiledikleri Horon ve uyumluluklarını da ayrıca kutlarız. Saat 10.07'de başlayan kutlama ve anma programı saat 10. 39'da sona erdi.

Programın sonunda 19 Mayıs Spor Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozizasyon dalları ödüllerinin verilmesine geldi. Resim dalında: 1'inci Zeynep Habiboğlu - Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi. 2'inci Melike Eğilbaşaran - Zühtü Kurtulmuş Anadolu Lisesi. 3'üncü Melike Gel - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi.

Kompozisyon dalında: 1'inci Rabia Ceren Fidan - İhsan Mermerci Anadolu Lisesi, 2'inci Aleyna Aslanoğlu - 100. Yıl Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi. 3'üncü Furkan Alan- Veliefendi İmam Hatip Anadolu Lisesi.

Şiir dalında : 1'inci Sude İlhan - Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi. 2'inci Oğuzhan Bey - İhsan Mermerci Anadolu Lisesi. 3'üncü Işıl Gübüz - Kırımlı İsmail Rüştü Olcay  Anadolu Lisesi.

Öğrencilerin ödülleri programa iştirak eden protokol tarafından verildi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-MEHMET ALPAY