Zeytinburnu’nun en genç Vekil Adayı Fatımatüzzehra İslam oldu

24 Haziran seçimleri öncesinde aday adaylık başvuruları da başladı. Seçilme yaşının da 18’e düşmesi ile birlikte gençler de ülke yönetimine talip oldular. Bu kapsamda Zeytinburnu’ndan 21 yaşındaki Fatımatüzzehra İslam milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Fatımatüzzehra İslam’ın tek hedefi gençlere meclis çatısı altında hizmet edebilmek. Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde en büyük desteği ailesinden gördüğünü dile getiren İslam, Seçilme yaşının 18’e düşmesinin ardından bende İstanbul 2.Bölgeden Milletvekili aday adayı oldum. Uzun bir süreden beri de seçilme yaşının düşmesini bekliyordum. Erken seçimle birlikte bende hedefime yürümeye başladım. Ailem ve arkadaşlarım beni sürekli destekledi ve desteklerini de sürdürüyorlar. Milletvekili seçilirsem eğitim sorunlarının ortadan kaldırılması için çalışacağım. Zira, ‘Damdan düşenin halini en iyi damdan düşen bilir’ diye bir ata sözümüz var. Gençlerin içinden geldiğim için bu sorunları da iyi bildiğimi düşünüyorum“ dedi.

FATIMATÜZZEHRA İSLAM KİMDİR?

1997 doğumlu Fatımatüzzehra İslam Zeytinburnu Kız anadolu imam hatip lisesi mezunudur . 2 sene dini eğitim ve hafızlık eğitimi aldığı için ilk okula geç başladı . Bu sene üniversite sınavına girecek .  Birçok STK larda yöneticilik ve üyelik yapmış genç bir hanım olmasına rağmen her zaman her yerde Ak Parti davasına gönül vererek durmadan çalışmalar yapmıştır.  Uzun bir süre yazarlığa ilgi duymuş çeşitli yarışmalarda ; Bitmeyen mücadele Erbakan yarışması Türkiye 2. Si, Sakarya Türküsü şiir okuma yarışması Zeytinburnu 1.si, Fetih fatih gençlik makale yarışması İstanbul 1.liği , Siyer yarışması Istanbul 2.liği, Cumhuriyet Bayramı konulu şiir yarışması Zeytinburnu 1.liği , Liseler arası Münazara yarışması Zeytinburnu 1.liği  ve 2.liği , Ve buna benzer birçok dalda istanbul Zeytinburnu ve Türkiye dereceleri almıştır . 2017 yılında halk eğitim bünyesinde  kuran ve siyer dersleri öğretmenliği yapmıştır. Gençlik merkezimizin düzenlediği kamplarda gençlerin sorumluluğu görevi almıştır .

Erbakan Vakfı ,Önder ,Tügva gibi STK larda çalışmalarda bulunmuş aynı zamanda, TBMM Zeytinburnu öğrenci Meclisi Başkanlığı, TBMM Istanbul öğrenci Meclisi başkan Yard, Zeytinburnu genç İHH Koordinatörlüğü, Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanlığı, Ak Parti Zeytinburnu GK. Sekreterya birim Başkanlığı, Ak Parti Gençlik Kolları yeni seçmen hanım sorumluluğu görevinde bulunmuştur .

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL