Haluk Ündeğer Lisesi TÜBİTAK Fuarında

Yaklaşık 2.5 aylık bir zamanda okul müdürü Kenan Karaca, yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler büyük bir çaba harcadılar. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi’nin yürüttüğü "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açıldı. 

Neden TÜBİTAK Bilim Fuarları?

Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkarak 4006 Bilim Fuarları programı açılmıştır. Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerimizin üzerindeki baskı kaldırılarak "Her fikir değerlidir." ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılacak olan her türlü proje bu fuar kapsamında değerlendirilebilecektir. Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkanı sağlamak bu programın ana amaçlarındandır. Aynı zamanda okullarımızda hiçbir masraf yapılmadan, sadece okulun imkanları (sıra, masa, koridor, bahçe, vs.) kullanılarak bir bilim fuarı gerçekleştirilebileceği fikrini hayata geçiriliyor. Sonuç olarak, her öğrencinin " Bilime iz bırakabilmesini" sağlanmasının düşünülmesi ile ilgili olarak  bu program, öğretmenlerin süreci anlaması ve öğrencilere doğru bir şekilde aktarması ile gerçekleşecek.

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI AMAÇLARI

“TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.  TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:  * Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, * Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, *Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, * Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, *Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, *Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, *Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, * Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Desteğin aktarılma sürecinin başlatılması: 17 Ocak 2018..Fuar Düzenleme İlk Tarihi: 18 Nisan 2018..Fuar Düzenleme Son Tarihi: 1 Haziran 2018

Haluk Ündeğer fuarda 23 stant açtı

Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri okulun bahçesinde toplamda 23 stand açtılar. "" Öğren, Yap, Üret - Unutulan Ezgilerimiz - Çinicilik - Verbox - Lean Englısh -Anadolu'dan Avrupa'ya - Dans Eden Alfabeler - Cahiliye'den " Asr-ı Saadet'in" Nihayetine 632 saniye  -  Küresel Isınma - Matematik Oyun Bahçesi , Oynuyorum, Öğreniyorum - Yerli Araba Logosu - Harran Evleri Yaşayış - İstanbul Hamamları - Hijyen ve Sabun - Modern Periyodik Cetvel ve Tarihsel Gelişim - Defterde Değil Akılda Kalsın - Doğa ve Matematik - Hidroponik Tarım ( Topraksız Tarım ) - Puzzleosit - Akıllı Tente - Yağmur Sularının Depolanması - Sıcak Yollar  "" standlarında ise birbirinden ilginç ve dikkat çeken yaklaşık 300'den fazla eser sergilendi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Şube Müdürü Necip Fazıl Poyraz ile okul müdürleri fuara iştirak ettiler. Fuar açılış kurdelesi kesildikten sonra Belediye Başkanı Murat Aydın, tüm standları gezerek öğrencilerden bilgi alarak kutlama ve tebriklerde bulundu. Fuar yanısıra Resim Öğretmeni Yasemin Arsal'ın öğrencilerinin bu dönem içerisinde hazırlamış oldukları 65 yağlı boya tablo da fuar bahçesinde sergilenmiş oldu. Bu tabloların tümü Facebook - Mehmet Alpay sayfası albümünde efektlenmiş görüntüleri bulunmaktadır.

Davetli protokol ve misafirler tarafından da Okul Aile Birliği  ile veliler tarafından hazırlanmış ve birbirinden leziz olan 36 çeşitten oluşan ikramlar da nefasetleri ile apayrı bir damak tadı verdi. Müzikle uğraşan öğretmenler ve öğrenciler okulun fuar bahçesinde mükemmel müzik ziyafetinde bulundular. Öğretmenlerin hem enstrüman çalmaları solo ve ayrıca vokal yapmaları öğrenciler tarafından hayli alkışlandı..Öğretmenlerden sonra öğrenciler sahne aldı. Kız öğrencilerin bateri çalmaları ve birbirinden güzel Karadeniz türküleri okumaları hayli güzeldi..

Eğitim yılı bitim töreni seçilen bir okulun bahçesinde güneş altında eziyet çekilerek yapılıyor. Halbuki enstüman çalan öğretmen ve öğrencilerin bir araya getirilerek Z.K.S.M'inde  2017 - 2018 Eğitim - Öğretim kapanış programı yapmaları hayli mükemmel olur. 1. karme Şöleni de zaten önerimizle böyle başlamıştı ve üçüncüsü de yapılmıştı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY