CHP Zeytinburnu’ndan alternatif 23 Nisan kutlaması

‘KAÇAK SARAY SEDVALILARI MECLİSE KİLT VURMAYA ÇALIŞIYORLAR’

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi ilanıdır, açılışıdır. Meclis demek, ülke yönetimine halkın ortak olması demektir. Meclis demek, halkın kendi geleceği ile ilgili kararları kendilerinin vermesi demektir. Meclis demek, tek kişi diktatörlüğüne şah, sultan, padişahlık otoritesine karşı halkın egemenliği demektir.  Meclis demek, halk çocuklarının parlamentoya girmesi, milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı olması demektir.  Bizim meclisimiz bunların da üstünde gazi meclisidir. 7 düvelin işgaline karşı, bağımsızlık savaşını yürüten meclistir. Bu meclis Polatlıya kadar gelen işgal ordularının top seslerinin Ankara’da duyulmasına rağmen kapısına kilit vurulamamış meclistir. Bu meclis 1919’da İstanbul hükümetinin işgali karşısında diz çökmesine karşın, işgal ordularına diz çökertmiş meclistir.  Bu meclis devleti kuran, yurdu kurtaran meclistir. Bu nedenle bu meclis o kadar değerlidir ve önemlidir.  Bugün başkanlık peşinde koşanlar, bu yüce meclisi kapatıp kaçak saraydan ülkeyi yönetmenin hesabını yapmaktadırlar.  Onun için türlü bahaneler ile 23 Nisan Milli Bayramı’mızın kutlanmaması için her türlü engellemeyi yapmaktadırlar. Kaçak saray sevdalıları, bu gazi meclisten 1919’da işgal karşısında diz çökmüş İstanbul hükümetinin intikamını almak istemektedirler. 1000 odalı kaçak saray yapanlar, bu ulvi meclisin kapısına kilit vurup, kapatmanın yollarını aramaktalar. Onun için bugün kutlamakta olduğumuz bayramı anlamsızlaştırmak, içini boşaltmak, törenleri yasaklamak ve iptal etmek için türlü bahaneler ve gerekçeler yaratmaktadırlar.

‘TERÖRÜ BESLEYENLER YÜZÜNDEN BUGÜN BU GENÇLER TOPRAĞA DÜŞÜYOR’

Başkan Metin Doğan, Terör bahane edilerek, Milli Bayramımızın kutlanması yasaklandı ve iptal edildi. Sizin bu terör sonucunda toprağa verdiğimiz şehitlerimiz için vicdanlarınız sızlıyorsa öncelikle kendi düğünlerinizi, nişanlarınızı, eğlencelerinizi iptal ediniz. Sizin vicdanınız varsa, bu ülkeyi yönetirken bir eliniz yağda bir eliniz balda, yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda, saltanatlı yaşamdan vazgeçersiniz. Sizin terör karşısında vicdanınız sızlıyorsa, hendekler kazınırken, mayınlar döşenirken, cephanelikler kurulurken, kör, sağır ve dilsiz olmayacaktınız. Bu terör, sizin ortaklığınızda yeniden hortladı. Bütün bunlar olurken gerçeklere yüz çevirdiniz ve şehitlerimizin ruhunu incittiniz. Gün gelir millette size yüz çevirir. Milletin civan, mert, yağız çocukları, sizin beslediğiniz terörden dolayı, şahadet şerbetini içip şehit olurken Siz ve çocuklarınız Amerikan kumarhanelerde rulet çevirdiniz. Anadolu’nun yiğitleri, Ege’nin efe’leri şehit olurken, Sizin çocuklarınız sözde helal kazandığınız paralarla aldığınız gemiciklerle İsrail’den yük sevkiyatı yapmak için dümen çevirdiniz. Bu milletin fakir ama vakur çocukları, gencecik yaşta toprağa düşerken, 

‘ONLARIN ÇOCUKLARI ASKERDEN KAÇIYOR RULET OYNUYOR’

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı 23 Nisan Törenin Terör olaylarından dolayı iptal enlerin çocukları askere gitmemek için bin bir türlü fırıldak film çeviriyorlar dedi. Doğan, Kendi çocuklarınıza mal, mülk kazandırdınız. Milletin çocuklarına din, iman pazarladınız. Milletin çocuklarına şehitlik mertebesini cennetle müjdeleyip, teşvik ettiniz. Kendi çocuklarınızın askere gitmemesi için her türlü taklayı atıp, onları cennetten mahrum bıraktınız. Nereden baksanız tutarsızlık, Nereden baksanız ahmakça, Nereden baksanız takiye dolu Atatürk, 23 Nisan’ı bütün Dünya çocuklarına armağan ederken,  sizler bugün çocuklara tecavüz edenlere ve kurumlarına destek verdiniz. Şehitlere sahip çıkmak, milli bayramlarımızı yasaklamakla olmaz. Aksine meclise ve Cumhuriyet’e sahip çıkmakla olur. Bu vatan, bu memleket, bu meclis, bu Cumhuriyet, bu bayrak bizim, hepimizin! Haykırarak ifade etmek istiyorum ki yasaklarınıza uymayacağız. Sizin oyunlarınıza ve tezgâhlarınıza alet olmayacağız. Sizin saraylarınız, villalarınız, köşkleriniz var ama içinde rahat uyuyacak ruh haliniz yok. Uyurken kâbus görüyorsunuz, Uyanırken kâbusa uyanıyorsunuz. Çünkü çaldığınız, çırptığınız, yediğiniz yetim hakkı sizi rahat uyutmuyor. Sizin keseniz, kasanız, cüzdanınız kabarık, Sizin makamınız mevkiniz koltuğunuz var ama vatan ve millet için atan yüreğiniz yok. Sizin yalanınız bol, milletin yarası derin! Sizin karnınız tok, milletin midesinde bir şey yok! Sizin haramınız çok, milletin günahı yok! Sizin bu ülkede geleceğiniz yok, bizim başka gidecek vatanımız yok! Sizin gölgesinde sığınacağız sözde bayraklarınız çok, Bizim selam verecek ay yıldızdan başka bayrağımız yok! Sizin önünde diz çökeceğiniz, biat edeceğiniz efendileriniz çok, Bizim Mustafa Kemal Atatürk’ten başka liderimiz ve önderimiz yok! Yaşasın Gazi Meclis! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk! Meclisin 96. Açılış yılı kutlu olsun  dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL