İmamhatip Lisesi Kutludoğum Haftası

Zeytinburnu İmam Hatip Anadolu Kız Lises Vekil Müdürü İlyas KESİM ve öğretmenlerini, Merkezefendi İmam Hatip Anadolu Erkek Lisesi Müdürü Ahmet COŞKUN ve öğretmenlerini kalben kutluyoruz. Her iki okul öğrencilerinin Hat-Ebru Sergisi açılışkudelesiprotokol veöğretmenler birlikteliğinde kesildi. Vahdet ve Kutlu Doğum programının sunuculuğu televizyon program yapımcılarından Mehmet Hacı İSMAİLOĞLU tararından yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ardından daha evvelce imam Hatip Anadolu Liseler arasında ezan okuma yarışması birincisi olan Davut Turan KARAKOÇ tarafından Kuran'ı Kerim tilaveti okundu. Protokol konuşmaları ile sırasıyla Merkezefendi İmam Hatip Anadolu Erkek Lisesi Müdürü Ahmet COŞKUN, İlçe Müftüsü İsmail GÖKMEN, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL günün anlamı ile ilgili olarak aktarımlarda bulundular.
Öğrenci Beyzanur TÜRK'ün Hz.Muhammed (s.a.v )ile ilgili hayli uzun bir şiir okuken yüz mimikleri ve beden dilini mükemmel bir şekilde kullanması, sesinin lirikliği ile şiiri müstesna bir şekilde yorumlaması coşkulu alkışlar ile ödüllendirildi. Sunucu ve TV program yapımcısı Mehmet Hacı İSMAİLOĞLU'nun Naat okuması ardından 16 öğrenci ile toplam 20 kişilik ilahi gurubu sahne alarak duyguları coşturan ilahi demeti sundular.

TİYATRO GÖSTERİSİNDE ÖĞRENCİLER KÖTÜMLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ

10 öğrenciden oluşan tiyatro gösteri gurubu Hz.Ömer'i konu alan " AHDE VEFA " isimli oyunu sergilediler. Profesyonel oyunculara taşçıkartan öğrencilerin sahne hakimiyetleri ve gösterileri mükemmelliğin deüzerindeydi. Kostümlerin uyumu ise gerçek bir tarihi yansıttı. Mehmet ŞAHİN, Furkan AYHAN ve Mustafa GÜLER isimli üç öğrenci Hz. Muhammed ( s.a.v )'in VEDA HUTBESİ'ni dile getiren güzel bir anlatım sundular.

İl  Mill i Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcıları Av. Saffet ÖZ ile FeruzKUTSAL, Enniyet MüdürYardımcısı Serkan BULUT, Saadet Partisi Erbakan Vakfı İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Nafiz KALENDER ve Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Levent ÇOTUK, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT ve Şube Müdürleri Kadir Halil UÇAR, Kazım YOLDAŞ, Mustafa HEĞCİ ile Mustafa YILMAZ, Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail GÖKMEN, İlim Yayma Cemiyeti Zeytinburnu Şube Başkanı İsmail ŞİMŞEK, okullarımız müdürleri ve temsilcileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve diğer davetlilerin katıdığı Kutlu Doğum Programı'nda ödül kazanan öğrencilerin ödüllerinin verilmesine geçiş yapıldı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Naat konusunda liseler arası yarışmada 1. olan Zeytinburnu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Doğukan EYÜPOĞLU, dizüstü bilgisayar ödülünü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Timur TUĞRAL^dan, 2.olan Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem ARAL tam altın olan ödülünü Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü AliYEŞİLYUT'tan, 3. olan İMKB MeslekTeknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burak KAYABAŞ'da yarım altın olan ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım YOLDAŞ'tan aldılar.

Ortaokullar arası EN SEVGİLİYE MEKTUP yarışmasında 1.olan Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Talha Can İNCİ, ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Feruz KUTSAL'dan, 2. olan Abdülhakhamit Ortaokulu öğrencisi Esmanur BİLDİRİCİ, ödülünü İlçe Müftüsü İsmail GÖKMEN'den ve 3. olan Ümmügülsüm ALTAN'ın ödülünü de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa HEĞCİ'den aldılar. Ödül töreni sonunda gurup olarak hatıra fotoğrafları çekimlerinden sonra program sona erdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY