Abay Ortaokulu Kutlu Doğum Haftası

Programın sunuculuğunu İ.T.Ü öğrencisi Behlül BOZTEPE yaptı. Hz. Adem'den Hz. İbrahim'e, Hz. Musa'dan Hz. İsa'ya kadar tüm rahmet elçilerine ve " Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik " hitabının en yüce muhatabı, efendiler efendisi, sevgiler  sevgisine 1445 yıl evvel kavuşmuştu insanlık alemi. Rahmetler yükü ile dünyaya gelen: İslam Dini'nin kurucu muhatabı Allah ( c.c )'nin en yüce elcisi Hz. Muhammed (s.a.v )'in dünyaya gelişi tüm dünyada İslam Alemi'nce kutlanıyordu.

Kazlıçeşme Abay İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kutlu Doğum programı için heyecanları hayli büyüktü.  Saygı duruşu ardından İstaklal Marş ıMüzik Öğretmeni Figen DOĞRU eşliğinde çoşkuyla okundu.   Açılış konuşması  okul müdürü  Gülsüm ÇINAR tarafından yapıldı. Gülsüm ÇINAR, Hz. Muhammed (s.a.v )'in hayatından önemli kesitler sundu. Serap IRMAK'ın kareografisini hazırlamış olduğu  " Peygamber Efendimizin Doğuşu " gösterisi slayt gösterimi  eşliğinde 5'incı sınıfların karma öğrencilerince tiyatral bir şekilde sunuldu.  Gösteri o kadar sürükleyici bir şekilde yansıtılmıştı ki, öğrenciler dakikalar süren alkışlarla ödüllendirildiler. Kuran'ı Kerim Tilaveti'nin bir öğrenci tarafından okunması ardından Rümeysa Hüsna KUZU " 40 Yaşındasın " adlı  ve hayli uzun olan bir şiiri lirik bir ses ile yansıttı. Bu öğrencinin beden dili ve yüz mimiklerini mükemmel bir sekilde kullanması ve şiir nidalarındaki haykırışları herkesi duygulandırdı.

Okulun ingilizce Öğretmeni Müge UĞUR'un Ud eşliğinde öğrenci Gamze KARASU'nun okuduğu  " Dün Gece Seni Andım " ilahisinin mükemmeliği ise tartışılmaz güzellikteydi. Diyanet tarafından hazırlanmış olan  Vahdet ve Tevhid video gözterimi bitiminden sonra  Beyza TERİM, Emin HIZAR, Rıfat AKYÜZ, Betül AZİZ ve Rümeysa Hüsna KUZU isimli öğrenciler " Gelseydin "isimli şiiri akıcı bir şekilde 5 bölüme ayırarak sıra ile okudular. Öğrencilerin anlatımları ile hadisler video göterimi sonrasında öğrenciler Veda Hubesi'ni müstesna bir güzellikle sundular.  Okulun bahçesine  571 rakamı içerisine öğrenciler tarafından dikilen yüzlerce güllerin  video gösterimi yapıldı ve o anda duyulan coşkunun güzelliği yeniden yansıtılmış oldu.  Müzik Öğretmeni Figen DOĞRU yönetiminde 56 öğrenciden oluşan koro ekibi sahnedeki yerini aldı. Öğrenciler ilahi içerikliğinde 5 ayrı söylevi mükemmel güzellikte yorumladılar. Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül DEMİREL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürler Emin Usfa ve Mustafa YILMAZ, Eğitim Bir-Sen Zeytinburnu Şube  Başkanı  Ahmet  COŞKUN , okullarımızın müdürleri ve temsilcileri ile öğrenci velilerinin iştirak ettiği Kutlu Doğum programı özel paketlemiş lokum ikramları ve dağıtımları ardından sona erdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY