Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedardan Belediyecilik dersi

30 yıldan beri aktif siyaset yapan biri olarak hayatın içinden gelen bir siyasetçi olduğunu, “Hayatın içinde yaşanan gerçekleri koruyamayan başarılı olamaz” diyerek konuşmasına başladı. Her başarısızlıkta birilerini suçlayarak sonuç alamayacaklarını ifade eden Hazinedar, bambaşka bir siyaset inşa etmeleri gerektiğini, bir mücadeleye gidecekse doğru ve önder kadrolarla gidilmesi gerektiğini söyleyerek “Sayısal olarak değil, nitelik olarak güçlü olmalıyız” dedi.

“Partiye değil, halka hizmet ediyorum”

“Ne kadar gerçekçi siyaset izliyoruz. Toplumun değerleri, talepleri ve hassasiyetleri ile ne kadar barışık olduğumuza bakıp, kadrolarımız buna yeterlimi diye bakmak gerekir” diyen Hazinedar, CHP’nin her noktasında ailece hizmet vermiş biri olarak partiye değil, halka hizmet ettiğini, hedeflerinin ise kendi adına değil, parti adına olduğunu belirtti.

‘Siyasette Üslup çok önemli’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaseten çok şey yaptığını, proje önergen bir siyaset ortaya koyduklarını belirten Hazinedar, bu siyasetin millette karşılık bulamadığını söyledi.  “Bir yerde bir eksik var” diyerek konuşmasını sürdüren Hazinedar, “Demekki eleştiri uslubumuzda ve yaklaşımlarımızda, siyasetimizde yanlışlık var. Kimse şu gerçeği görmüyor. İktidar bize tokatı vuruyor ama kendimize çeki düzen vermiyoruz. Biz senlik benlik kavgasındayız. Beraberce yanlış nerde ona bakmalıyız” dedi.

“Biz önce içeride bir olacağız”

İzlediği ve uyguladığı siyasette önceliğinin saygı olduğunu sözlerine ekleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Beşiktaş’ta yüzde 77 oyu ben almadım. İlçelerin kendi demografik yapıları vardır. Her ilçede durum aynı değildir. Biz ilçelere göre siyaset yapmalıyız” diyerek, siyasi tercihi diğer partilerde olan vatandaşlardan oy almadan bu işin başarılamayacağını, evin içerisinde huzur varsa kimsenin kızını vermeyeceğini ifade etti. “3. Köprüye değil, etrafında olabilecek imar tecavüzüne karşıyız” Hazinedar, “Biz önce içeride bir olacağız. Her şeye karşı çıkarsak oy alamayız. Yarın iktidar olduğumuzda ne yapacaksak bu gün ona uygun davranalım. Siyaset uzun soluklu bir iştir” dedi.

‘Sayın Cumhurbaşkanı geçmişte 3.Köprü Hainliktir demişti’

Zamanında 3. Köprü için R. Tayyip Erdoğan’ın ‘hainliktir’ yorumunu yaptığını, iktidar sorumluluğunun ise söylediğinin tam tersini yaptırdığını belirterek, 3. Köprü işini kendisinin de onayladığını, karşı çıktıkları şeyin ise köprü etrafında olabilecek imar tecavüzüne karşı olduklarını söyledi. “Tanıştık, kaynaştık, tartıştık, uygulamalara başladık” “CHP Sosyal Demokrat bir partidir” diyen Murat Hazinedar, halkın ortak değerlerine sahip çıkmaları gerektiğini, ön yargıları yıkmak için camide, kilisede, havra da her yerde olmaları gerektiğini söyledi. Şehrin kimliği ile oynayanlara kesinlikle ruhsat vermediğini de sözlerine ekleyen Hazinedar, “Biz ilk 6 ay tanıştık, ikinci 6 ay kaynaştık, üçüncü 6 ay da tartıştık. Son 6 aydır da kararlaştırarak sokağa dokunan, projeleri halka anlatarak uygulamaya başlayan bir belediye olduk” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“İçimizde nifaklar var”

CHP’li tüm yöneticilere sahip çıkılması gerektiğini, içlerinde nifakların olduğunu, önderlerin bazen zor kararlar verdiğini fakat hemen eleştirilmemesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Birbirimize karşı, hatta iktidara karşı sevgiyle yaklaşalım. Konuşmalarımıza iktidarın güzel yaptığı şeylerden başlayarak, sonrasında eleştirelim.” dedi. Zeytinburnu’nda ki yerel iktidara gelince 17 yıldır burada belediye başkanı olan Murat Aydın’ı seçen insanların tercihine saygı duyulması gerektiğini söyleyerek, “Hatayı kendimizde aramalıyız. Demokrasiye inanan insanlar olarak seçene bir şey diyemeyiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL