Zeytinburnu Beştelsiz Olimpiyatlarda Ülkemizi temsil edecek

Atletlerimiz dünyanın en hızlı maraton parkurlarından biri olarak ün yapan Rotterdam Maratonu’nda kendi en iyilerini koşup, yeni olimpiyat barajları elde etmek için sahne aldı. 10 Nisan Hollanda’da yapılan yarışta Türkiye adına 13 elit atlet yarıştı. Hollanda’nın Rotterdam kentinde 10 Nisan tarihinde yapılan IAAF’in altın etiketli yol yarışmalarından Rotterdam Maratonu’nda Türkiye’den 13 atlet yarıştı. Tüm kategorilerde ise yaklaşık 40 bin kişinin koştu.

Türkiye, mücadelede daha önce Olimpiyat barajı geçen dört atletinin de aralarında olduğu toplam 13 sporcuyla yarıştı. Düz bir parkura sahip olan ve bazı noktaları deniz seviyesinin altına düşen Rotterdam’da yarışan Türk atletleri Mert Girmalegesse, Ercan Muslu, Serkan Kaya, Ömer Alkanoğlu  , Mehmet Çağlayan, Üzeyir Söylemez, Medeni Demir, Meryem Erdoğan, Yasemin Can, Esma Aydemir, Elif Tozlu İle Beştelsiz Spor Kulübümüzün Sporcuları Yavuz Ağralı ve Fatih Bilgiç en iyi dereceyi koşmak için büyük mücadele verdiler.  Türkiye’nin hali hazırda erkeklerde dört, kadınlarda üç atlet tarafından geçilen maratondaki Olimpiyat baraj listesi ise Rotterdam sonrasında elde edilen derecelere göre yeniden şekillendi..

Zeytinburnu Beştelsiz Spor Kulübü adına ülkemizi temsil eden Yavuz Ağrılı 42 km’lik maratonda 02:19:00 olan Olimpiyat barajını geçmeyi başardı. Diğer bir sporcumuz Fatih Bilgiç ise 0.7 saniye ile barajı geçemedi. 1992 doğumlu olan Yavuz Ağralı , Yeni kuşağın başarılı uzun mesafecilerinden sezonun başında yarıştığı Adana Yarı Maratonu’ndan sonra ikinci kez piste çıktı. Baraj, en iyisinin 38 saniye altında olan Ağrılı Rotterdam’da tarih yazı ve olimpiyat barajı rahat geçti.

Fatih Bilgiç, En iyi derecesini iki yıl önceki Avrupa Şampiyonası’nda Zürih’te elde eden 30 yaşındaki Fatih, 1:03:53’lük yarı maraton, 46 dakikalık 15 kilometre performanslarına sahipti. Fatih Rotterdam’da talihsiz bir şeklide 0.7 saniye ile olimpiyat barajını geçemedi.

Atletlerimiz dünyasının en hızlı maraton parkurlarından biri olarak ün yapan Rotterdam Maratonu’nda derece olimpiyat barajını geçerek Ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Yavuz Ağralı tebrik eden Beştelsiz Spor Kulübünün Başkanı Naci Sert Gazetemize şu açıklamayı yaptı.

Beştelsiz Atletizm Zeytinburnu'nda kurulan fakat yaptığı dereceler ile önce Türkiye'de ardından da Dünyada adından söz ettiren bir kulüp haline gelmiştir. Takım Halindeki Şampiyonluklarımızın yanında Bireysel Şampiyonluklar, Türkiye Şampiyonlukları, Bizleri ve ekibimi daha çok onura etmiştir. Buda kulüp olarak güzel işlere imza attığımızın bir göstergesi olsa gerek.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde 10 Nisan tarihinde yapılan Rotterdam Maratonu’nda 40 Bin kişi arasında Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmeyi hak kazanan Yavuz Ağralı’yı Asım Çetin Hocamızı, 0.7 Saniye ile talihsizlik yaşayan Fatih Bilgiç kardeşimizi ve tüm ekibimizi tebrik diyorum.   Bu başarılarda her daim bizlerin yanında olan bize destek veren Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın başta olmak üzere Başkan Yardımcımız Gönül Demirel’i  Bizlerden desteğini her daim eksik etmeyen Zeytinburnu Belediyesinin tüm çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL