'Dev Yatırımlarla artık modern bir Zeytinburnu var'

TRAFİK ÜLKEMİZİN ÖNCELİKLİ SORUNU HALİNE GELDİ

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sözlerine faaliyet raporunda faaliyetleri gerçekleştirme olanağı veren Allah’a şükretti ve bu imkanı 16 Yıldır kendilerine veren Zeytinburnu Halkına teşekkür ederek başladı. Rabbimden duam milletimizi devletimizi koru gönüllerimizi yumuşak hale getirsin. Arkadaşlarımız trafik sorunundan bahsetti. Trafik hepimizin tüm ilde yaşadığımız sıkıntı. Emniyetten alınan son veriye göre 97 bin 600 araç. Uç uca birleştirsek 500 km eder. Toplam yol 251 km ne yaparsak yapalım trafik problemi çözülmez. Ama gidiş gelişleri kolaylaştırırız. Araçları az kullanacağız, otoparklarımız var açılışı olan ve olacak yapı itibari ile zor. 56 yıllık ömrümü 40 yılını burada geçirdim. Eskiden 1-2 araç vardı şimdi yer yok. Zenginleştiğimizin göstergesidir bu. Her tüketim dünyadan ve bizden bir şey koparıyor. Doğaya oluşturduğu atıklar, trafik yükü var. Hem İBB hem ilçe hem de hükümet devletimiz ulaşımı kolaylaştırmak adına birçok yatırım yapıyor.

İYİ İK SURİYELİLER GELMİŞ. ORADA ACI VE GÖZ YAŞI VAR

Geçmişte her şeyin doğru yapıldığını ve şimdi de yapıldığını savunmuyorum. Muhalefetin katkısı önemlidir. Daha az yanlış için uğraşıyoruz. 350-400 bin kişiyle yalnızlık yaradan içindir. İnsan yalnız olamaz. Hem doğal ihtiyaçtır hem sosyal ihtiyaçtır. Zeytinburnu’nda yaşamanın mutluluğunu hücrelerime kadar yaşıyorum. Ülkemizde 80 vilayetten gelen insanlar var iyiki de varlar. Ortadoğu’dan Türkmenistan’dan batıdan Rumeli’den gelenler var. Son yıllarda acıdan Suriye ve Afganistan’dan gelenler var. İyiki de varlar. Özgür beyi 400 bin kişi içine dâhil etmek istiyorum Zeytinburnu’nda oturmaya davet ediyorum. Burada yaşayan herkes insan korkmayın. Problemli insan her yerde vardır. Dışlayıcı ifade yanlıştı. Felakete gidişin yoludur. Konuşulanlar dokunduğu için söylüyorum. Suriyeli kardeşimin benden yada Güneydoğulu İzmirli ne farkı var. İnsandır gönlümüz açıktır. İmkanlarımızı paylaşmaya devam edeceğiz.

BİZ ZEYTİNBURNU’NU ONJEKTİF YÖNETİYORUZ

Faaliyetteki anket sonuçlarını da yayınladık. Belediyenin aleyhine olabilecek huşular da olabilir. Ama biz bunu olduğu gibi yansıtıyoruz. Biz Zeytinburnu’nu hep birlikte yönetiyoruz. Pozisyonumuzu öğrenmek için değil ana amaç halkın beklentileri öncelikleri nelerdir. Neyi nasıl yapmamızı istiyor. Anket artı anket dışı yol ve yöntem deniyoruz. 17 yıldır yöneticilik yapmanın yerel kalkınma ofisini kuran ilk belediyedir. Halkla ilgili hiç bir belediyenin Zeytinburnu belediyesinin geldiği noktaya gelmediğini biliyoruz. elektronik imzayı kullanan ama yüzde yüz ölçüsünde bilgi belge kurulum kullanan belediye yok. Tamamen objektif olduğumuzun göstergesidir. 17 yıl önce bulunduğumuz bina çatı katı arşivdi. Kağıtlar çuvallardaydı ve yok olması olabilen şeylerdi. Ama bu gün bu belgelerin tamamı 2 farklı dijital noktada saklanmaktadır ve arşivlenmiştir. Bu bir anlayışın yansımasıdır. Nereden geldiğimizi görmek adına Türkiye’deki tabloyu ortaya koymak adına söylüyorum, anayasadan ve halktan aldığı yetkiyle idarecilik yapar Kaynakları bütçesi ve vergilerdir. Bu gün iller bankasında da şeffaf bir yönetim anlayışı vardır. Türkiye de şeffaf yönetim anlayışı vardır. Anlayış değişikliği vardır son yıllarda.  Yeni yapılan yerlerde okul yapılma olayına gelince buradaki firmalara, kamuya ve devlete yük getirmeden yaptıracağız. Sahilde ve Maltepe de bir okul yapılacaktır. Kalitenin artmasıyla ilgili çalışma yapaılması gerekiyor. Bizde sınıflar daha kalabalıktı ama eğitim daha kaliteliydi. Öğretmenler okulun dışında da sorumluluk taşırdı. Kişi kalitesini arttırmalıyız

BUZ PİSTİNİN ÖNEMSİYORUM. SPORA VE SPORCUYA YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ

Mobil Buz pisti havalar ısınınca faaliyet gösteremiyor. Kışın kurulup yazın kaldırılıyor. Meydana kurulan bu yüzden kaldırıldı. Gençlerimizin spor yapmasına olanak sağlamak için harcanan parayı önemsemiyoruz. Sosyal proje olarak buz hokeyine başlattık ve Türkiye’de farkındalık yarattık. Büyük spor salonumuz yapılana kadar bu şekilde devam edeceğiz. Takım sporunda başarılı olalım derdinde değiliz ama afacan ve haylaz gençlerimiz bu sporu seviyor. 1500-2000 genç faydalanır bir spor salonu açsak. Sokaktan 2 bin genci çekip almış olacağız. Bizim bu sporla ilgilenirken amaç sportif başarı değil, gençleri sokaktan çekmek, hedefi olan bireyler haline getirmektir. Sporun her alanına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Diğer önemli faaliyetlerimiz kültür sanattır. Kültür merkezimize gidince hele o kütüphaneye girince tıklım tıklım görünce heyecanlanıyorum. Masada kitap başında ders çalışana gençleri gece 12 de görünce gelecekten umutlanıyorum. Merkezimizde ciddi çalışmalar yapılıyor. Sizleri sahip çıkmaya davet ediyorum. 3-4 yaşındaki çocuklarımız tiyatroyu öğreniyor. Resim yapıyor, gitar çalıyor. Zeytinburnu yerel yönetimler anlamında bunun öncüsü ve birincisidir.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BİZİM ÖNCELİĞMİZ

Sosyal Belediyecilik anlamında yapılan uygulamalardan da bahseden Aydın, dez avantajlı bireylerin elinden tutup, hayır dualarını almak adına herkesin adına ellerinden tutup, teşekkür ve duayı da herkesin adına aldıklarını söyledi.  Merkez Efendi de kültür vadisinde yapılan çalışmalar güzeldir. Orada bir sakinlik, sükûnet ve huzur ortamını hissediyorsunuz. Gelecekte daha iyi noktaya gelecektir. Orada yapılmak istenen geçmişle bağ kurmaktır. Geleneksel Tıp la ilgili bir şey üretmek değildi farkındalık yaratmaktı hedefimiz. Fakültelerde bununla ilgili bilimsel çalışmalar yapılmasını hedefledik ve bu çalışmalar yapılıyor. Yarın bizim hekimlerimiz tedavi edici olmasa da koruyucu bu bitkileri yazacaklar. Türkiye de tıpla ilgili bir devrim ateşi Zeytinburnu’n a yandı. Festival görüntü kısmıdır, önemli olan yapılan çalışmalardır. Burası birçok üniversite ile ortak projeler yapıyor.

HEDEFİMİZ ÜÇ YIL İÇİNDE HİZMET PARKINI AÇMAK

Bütün planlama ve çalışmamızı Askeri lojmanları kaldırıp yerlerine 3 yıl içinde Millet Parkı yaparak hizmete açmak olarak yaptık. Park yapılmadan yapılan iş fark edilemez ama Alanın tamamını alsaydık çok güzel olacaktı. Bu kadarına da şükür ediyoruz. İlçemize hayırlı olsun. TOKİ Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.

300 MİLYONLUK DEV YATIRIMLARI REİS-İ CUMHURUMUZ AÇACAK

Cumartesi 29 proje açılışı olacak. Yaklaşık 300 milyonluk bir maliyet. Bir dönemde kendi yaptığımız yatırımlar kendi gelirlerimizle yapılmış tarihte olmayan bir iştir.  Benim parti içinde reklama ihtiyacım yok. İlk temel taşlarındanım. Uzun yılardır birlikte yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. İlçemizin ve ülkemizin partimizle olan başarısından gurur duyuyorum. Türkiye yaşam kalitesinin artmasına bir adım atabildiysek ne mutlu bize, biz bunun davasındayız. Hepinize sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum. Zeytinburnu'nun yüzünü güldürmek üzere her zaman varız. Emeklerimiz helal olsun. Daha güzellerini yapmak boynumuzun borcudur.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL