‘Helis Gold olarak Bina değil Yaşam Projeleri İnşa Ediyoruz’

İhsan Bey bize kısaca Helis Gold İnşaat Hakkında bilgi verir misiniz? Kuyumculuk sektöründen inşaat sektörüne geçişisiniz nasıl oldu? Biz Helis Gold ailesi olarak 2005 yılında Fatih Çemberlitaş’ta Kuyumculuk sektörü ile sektöre giriş yaptık. Firmamızı kurarken hizmet alanı olarak hem kuyumculuk hem de inşaat sektörü üzerine kurduk. Fakat tecrübemiz 1990 yılına Kapalı Çarşı altın atölyelerine kadar uzanıyor. Bir Aile şirketi olarak kurulduk. Yaptığımız her işte önceliğimiz müşteri memnuiyeti oldu. İnşaat sektörüne başladığımızda bizlerin en büyük referansı müşterilerimiz oldu. Altın sektöründeki titizliğimizi, hasiyetimizi inşaata taşıdık. İnşaat yaparken adeta mücevher titizliği ile çalışıyoruz. Deprem ülkesi olmamız ve 2000 yılı öncesi yapıların dayanıksız inşaa edilmesi bizi bu sektöre yönlendirdi. Önceliğimiz Depreme dayanıklı sadece bina değil görsel tasarımı ile farklı yaşam alanları inşaa etmek 

‘BİNA DEĞİL YAŞAM ALANLARI ÜRETİYORUZ’

Helis Gold İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Bozkurt, 2019 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisi global olarak da ekonomik değişkenliğe sebep oldu. Aynı zamanda pandemi sürecinin tedarik zincirlerinin seyrini değiştirdiği de tüm sektörler yakından deneyimlemiş oldu. Bunun sonucu olarak hammadde maliyetlerinde ortaya çıkan önlenemez yükseliş nedeniyle içinde bulunduğumuz inşaat sektöründeki maliyetlerde de geçtiğimiz yıla ve önceki yıllara oranla ciddi bir artış eğilimi görülmeye başladı. Yakın zamanda ortaya çıkan enerji krizi ve ülkemizin yakın çevresinde yaşanan sıcak gelişmeler de inşaat sektörünü yakından etkiliyor. Ancak her ne olursa olsun barınma, en temel ihtiyaçlarımızın başında geliyor. Bu nedenle arz-talep dengesinde konut ihtiyacı ülkemizde nüfus oranına da bağlı olarak artış hızını kaybetmiyor. Özellikle İstanbul, konut satışlarının en yüksek ili konumunda olmaya devam ediyor. Biz de Helis Gold İnşaat olarak doğru lokasyonda doğru içerikli projeler üretmeye özen gösteriyoruz. Bu nedenle projelerimiz oldukça talep alıyor. Elbette artan maliyetler tüm operasyonlarımızda etkisini gösteriyor ama biz uzmanı olduğumuz bir işi yapıyoruz ve stratejilerimizi de buna göre oluşturuyoruz dedi.

‘2025 YILINDA ÇOK DAHA FAZLA GÜVENLİ YAŞAM ALANI İNŞAA ETMEK İSTİYORUZ’

2024 Yılının sonuna yaklaşırken mevcut projelerimizin çalışmaları devam ediyor. Şuan yapımında sona geldiğimiz Yenidoğan projesini kısa bir süre içinde tamamlayıp Hak sahiplerine teslim edeceğiz. Aynı zamanda firma olarak projeksiyonumuzu 2025 yılına çevirmiş durumdayız. 2025 Yılında Zeytinburnu’nda yeni Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçirerek halkımız güvenli evlere taşımak istiyoruz.  Bunun için görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Bizler Helis Gold İnşaat olarak Mimari tasarımlarımızla kullanıcılarımızı memnun edecek yaşam alanları inşa ediyoruz. Sosyal donatılarımızı da bu beklentiyle projelerimizin yapısına göre şekillendiriyoruz.