Haluk Ündeğer Lisesi 10.Dönem mezunlarını verdi

Zeytinburnu Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Karaca ve  öğretmenlerinin de bir başka mutluluğu yaşadıklarına tanık olduk. Zira okul bu yıl 10. Dönem mezunlarını veriyordu. Okulun temelinin atıldığı günün  haberini de yapmıştım. O zamanlarda bu öğrenciler 10 yaş daha ufaktılar ve şimdi hepsi birbirinden şık giysilerle istikbal yollarına çıkan birer hanımefendi olmuşlardı.Programın sununlarını okulun yeni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Rukiye Kılıç yapıyordu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul müdürü Kenan Karaca bir konuşma yaptı. Karaca " 10 dönem mezunlarımızı ve ailelerini yürekten kutluyorum.Bu gün büyük bir sevinç içerisindeyiz. Zira 239 öğrencimizi hayatın gerçek yolculuğuna uğurluyoruz. Bu gururu bize yaşatan tüm öğretmenlerimize, öz güvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, milli ve manevi değerlerimize bağlı, erdemli, kişilikli, ahlaklı, vatanını ve milletini seven, demokrasiye inanmış ve insan haklarına saygılı gençler yetiştirdikleri için bir kez daha teşekkür ediyorum. Kıymetli velilerimiz, sizler bu törenin en sevinçli ve en gururlu kişilerisiniz. Çocuklarınızın 4 yıllık eğitim hayatı boyunca sevinç ve üzüntülerini paylaştınız. Her zaman onların desteği oldunuz, Ve mutlaka bu desteğe her zaman devam edeceksiniz.  Sevgili gençler, Bir yerde herkes birbirine benziyorsa ortada hiç kimse yok demektir. Eğitimle kazandığınız donanımla tüm yaşantınızda farklılıklarınızı büyük bir değer olarak görecek ve hep birlikte geleceğimizi, tarihlerimizde olduğu gibi birlik ve beraberlik anlayışı ile aydınlatacaksınız.  Çanakkale'yi geçilmez yapanları, bu toprakları vatan yapmak için şehit olup yan yana yatanları, ay yıldızlı şanlı bayrağımız için canlarını feda edenleri tanımalı ve daha önemlisi onları ve tarihimizi anlamalıyız. İşte bu nedenle  bu insanların torunları olarak omuz omuza olmalısınız ve bu güzel ülkeyi hep birlikte geleceğe, aydınlık yarınlara taşımalısınız " dedi.

Müdür yardımcısı Vildan Arıkan kısa da olsa duygulu bir konuşma yaparak yeni mezunlara hayatları boyunca başarılı olmalarını temenni etti.  Mezun öğrenciler adına Düriye Nur  Semiz de benzer konuşmasıyla tüm eğitimcilere teşekkür etti.  2017 - 2018 Eğitim - Öğretim dönemi okul birincisi Işıl Vardarlı konuşmasına esprili bir anlam katarak  öğretmenlerine esprili göndermeler yaparak ortamı daha da neşelendirdi.. Liselilerin her mezuniyet töreninde  olduğu gibi bayrak ve flama teslim töreni yapmaya sıra gelmişti. Bayrak ve flamaları teslim edecek ve teslim alacak olan öğrencilerde tatlı bir heyecan vardı. Bayrak teslimi 12 /G ve 12/D sınıflarından Simge Kalyoncu ve Emir Uysal, flama teslim etme ve teslim alma işlemi de 11/B öğrencileri  Hızır Ali Malkoç ve Evren Yıldırım arasında yapıldı. Okulun emekli Edebiyat Öğretmeni Celaleddin Payşa mirofona davet edildi. Payşa tüm öğrencilere dürüst ve çalışkan olmaları konumunda güzel bir konuşma yaptı. Okuıl Öğrenci Meclisi Başkanı İsmail Biçer hayli heyecanlı ve coşkulu bir konuşma yaparak alkışları topladı ve ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni öğrencilerle birlikte coşkulu bir söyleve dönüştürdü.  Fizik Öğretmeni  Ahmet Tek'in konuşmaları, sahne hareketliliği ve esprileri herkesi hayli mutlu etti.

Sıra kep atma törenine adım adım yaklaşıyordu. Bu arada Okul Aile Birliği Başkanı  Yeşim Özkan'da  öğrenciler aeasında hayli koşuşturup temsili diploma tören geçidi için büyük bir çaba harcıyordu.  Törene iştirak eden öğrenciler sınıf sınıf adları okunarak  sahne platformunun önlerine gelerek velilerine selamlama yaptılar kep atma hazırlıklarına başladılar..

Her şey, 4 yıllık eğitim, yani toplamda 960 günlük eğitimden geriye 3 rakamlık bir sayı aktarımı ve yarım saniyelik bir kep atma anı içindi ve gerçek hayat bu üç rakamlı sayımdan sonra başlıyordu. 3 - 2  ve 1. önce balonlar bırakıldı gökyüzüne ve yeniden 3 - 2  ve 1. Merhaba istikbal ve merhaba hayat yoluna atılan gerçek adım. Öğrenciler hakkaha ve neşe içerisindeler. Sarılmalar, özleme dayalı göz nemlenmeleri, zaman kopukluğuna kalacak olan sevgiler, hasretliklere kucak açan zaman akışı,  ikramlar ve ardından ayrılıklar toplamda son bir 60 dakikaya sığdırıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY