Dere Kasabası Derneğinin Geleneksel kahvaltısına yoğun ilgi

Zeytinburnu Dereliler Derneği her hafta İstanbul'daki Derelilerle her 15 günde bir hafta sonu kahvaltılarında buluşuyor. Kahvaltılarda âdeta izdiham yaşanıyor. Birçok köy ve mahalle derneği sadece tabela derneği olmak öteye gidemezken Federasyonların dahi yapmaktan zorlandığı organizasyonlara Zeytinburnu’nda imza atan Dereliler Derneği tebrikleri hak ediyor.

Konferans, Piknik, İftarlar, Spor Etkinlikleri, Arapaşı, Aşure, gibi birçok organizasyonlar ile 500-1000 Kişilik salonları hınça hınç dolduran Derelilerin İstanbul ve Zeytinburnu’ndaki birlikteliğine öncülük yapan Zeytinburnu Derelilerin Derneğinin yönetim kurulu ve Başkan Ahmet Ilgaz Geleneksel kahvaltı programı ve etkinliklerle ilgili gazetemize özel açıklama yaptı.

Dereliler Dernek Başkanı Ahmet Ilgaz "Hemşerilerimizle her 15 günde bir buluşarak hem Dernek faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz hem de hemşerilerimizi buluşturarak hasbihal ediliyoruz. Bunun yanında hemşerilerimizle yöremizin önde gelen isimlerini buluşturuyoruz. Kahvaltılarımız Kuranı Kerim Tilaveti ile başlar ardından ikramlar yapılır. Misafirlerimiz hemşerilerimize seslenir. Ve dualar sona erer. Milletvekillerimiz, Başkanlarımız işadamlarımız bu yemekte bizlerle bir araya gelirler. Dereliler Derneği olarak tek gayemiz var birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek kubbede hoş bir seda bırakmak. Bu günlerde birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız var. Bütün şer güçlerin bu asil milletin birlik ve beraberliğini kastediyorlar. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece, şer odaklarının hiç bir plan ve projelerinin devreye girmesi mümkün olamayacak. Bu ülkenin gelişmesi için iş adamlarımıza, siyasilerimize büyük sorumluluklar düştüğü gibi özellikle Bizler gibi Sivil Toplum kuruşlarına da büyük görev düşüyor. Bizlerde özellikle gurbette bağlarımızı kardeşliğimizi daha da güçlendirmeyiz dedi.

Dereliler Derneğinin bir önceki kahvaltı programına AK Parti İstanbul Milletvekili KONSİAD’ın eski başkanı hemşerileri Abdullah Başçı katıldı ve hemşerileri ile çok güzel anlar geçirdi. Bu haftaki programda Belediye Başkanımız Murat Aydın katılacaktı son anda acil bir programı çıkan Başkan Aydın kahvaltıya katılamadı daha sonra ki programlara katılacağını bildirdi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL