CHP Zeytinburnu Meclis Üyelerinin bütçe performansı

‘ZEYTİNBURNU’NUN ÖNCELİKLİ SORUNU TRAFİK VE SURİYELİLER’

Zeytinburnu Belediye Meclisi 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. CHP Grup Başkanı Hüseyin Üsküdar, ülkemiz coğrafyamız ve özellikle Türk dünyası kötü günler geçiriyor. Yıllarca telafi edilemeyecek Zeytinburnu halkının ödediği vergilerle yapılan icraatlarının yer aldığı faaliyet raporunda ilçemizde ülke sorununu yaşıyor. Özellikle Suriyeliler ilçemizde travma yaşatıyor. Mültecilerden kaynaklanan uyuşturucu ve insan taciri, suç artışında çoğalma oldu. Yapılan uluslararası anlaşmayla daha da kalabalıklaşacak. Zeytinburnu halkının en büyük sorunu trafik ve otopark, ikincisi Suriyelilerdir. Demek ki bizim uyarılarımız önemli. Yeni seçim döneminde trafik sorunu ile ilgili belediye olarak hiç bir şey yapmadık. Elbette İBB kaynaklı sorunlarda var ama bizim İBB'de 7 meclis üyemiz var. Eğitim sorunu mülteci sorunu kadar önemli. Eğitim seviyesi çok düşük ilçemizde. Genel politikayla daha da kötü. Suriyeli çocuklarda ilçemizdeki okula yerleştirilecek. Her okula 2 ek derslik lazım

‘ZEYTİNBURNU HALKI ARTIK SAHİLİ TELEVİZYONDAN İZLEYECEK’

CHP Zeytinburnu Belediye Meclisi Grup Başkanı Üsküdar açıklamalarına şöyle devam etti. Zeytinburnu ağır bakım, yurtlara verilen yerlere okul açılsaydı ne çocuklarımıza, nede mülteci çocuklara bir şey söyleyecek, eğitim kalitesini konuşacaktık. Eğitim görürken cahil kalan bir ülke olduk. Genel politika ve yerel politikanın harmanlandığı bir ilçe Zeytinburnu. Bir gecede köyleri mahalle yapıp imara açtık. Yedikule’nin arkasındaki bostanları imara açtık ya. İmar rantı çok tehlikeli arkadaşlar. Popüler davranışlardan çok sahil bandında Zeytinburnu’nda doğup büyüyen ve yaşayanlar sahilde denize girdiklerini hatırlar. Sahiller imara açıldı ağır bakımda açılıyor. Zeytinburnu’nda yaşayanlar sahili tvlerden görecek bunlardan sonra. Bunlar serzenişlerim. Halkımızın temiz yeşil ve refah içinde yaşaması için. Avrasya tüp geçidinin ilçemize açacağı sorunu defalarca dile getirdim faaliyet raporlarının hazırlanmasında, etkinliklerinde bulunan ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun dedi.

‘ZEYTİNBURNU’NDA HAYAT SURİYELİ’YE ARAPLARA VE RANTÇILARA VAR’

CHP Meclis Üyesi Özgür Aydın, Allah’tan İBB var bir kaç lale dikmişte Zeytinburnu’nda hayat ver kime var Suriyeliye, kimliksiz kaçak yaşayanlara uyuşturucu satan ve tacirlerine var bu belediyenin görevi. Yerlinin evine göz diken müteahhitte var yaşam, evlerden alan Araplara var. Sahil bir kaç yıla kadar vatandaşa kapanır. Eski fotoğraflardan göreceğiz. Eğitim sorunu var arsalarımız peşkeş çekilip ranta açıldığı için çocuklarımız 50-60 kişilik sınıflarda. Askeri alana park yapılacaktı yarısını peşkeş çektik. Zeytinburnu’nda hayat yok arkadaşlar. Buradan vatandaşı kaçıran genel ve yerel iktidar. İBB ye gelen plan tadilatlarına olumlu bakmıyor dedi.

‘LÜKS KONUTLARLA ZEYTİNBURNU’NA 24 BİN NÜFUS DAHA GELECEK’

CHP İBB ve Zeytinburnu Meclis Üyesi Esin Hacıalioğlu, önce bu faaliyetleri yapan arkadaşların bir sunum yapması gerekiyordu. bir kadın olarak dikkatimi çekti,, imar ve şehircilik alanı ile ilgili yüzde 40ını kaplıyor. Zeytinburnu’nda yapılan toplu konutlara bakınca kente 24 bin nüfus gelecek. Ne fen ne imar şehirciliğe bakınca yeterli donatı alanları hazırlanmamış. Suriyelilerin buraya yöneltilmesi halkın kendi yerini sevmemesine neden oluyor. İmar planlarına bakınca ayrıcalıklı alanlarda özel okul yerleri ayrılmış sosyal donatı ve devlet okulu yeri açıklanmamış. Veliefendi’nin ilçemize kazandırdığı beton alanı yok edip sosyal donatı alanı kazandırdığı için teşekkür ederiz. Arabeskinde bir kültürü var ama burada ortaya karışık bir proje var dedi.

KÜRSÜDE KONUŞMA TARTIŞMASI YAŞANDI

CHP Zeytinburnu Meclis üyesi İlkay Biber kürsüde konuşmak istedi izin verilmeyince gerginlik yaşandı. Medeni cesaretinden dolay teşekkür edileceğine izin verilmemesini Hüseyin Üsküdar tepki gösterdi. Daha sonra konuşması için izin verildi. Sorunların sıralandığı faaliyet raporunda trafik keşmekeşine 20 yıldır iktidar olan Murat Aydın'ın çocukluğumda on tane boş alan vardı ve top oynardık. Merkezefendi akıllı evleri saymıyorum Zeytinburnu halkı kentsel dönüşümde hala aynı. 16/9 la ilgili mahkeme süreçlerimiz başlayacak. Cami etraflarıyla ilgili plan değişiklikleri yapıldı. Yapmayın dedik. Sulh yoluyla yapabileceğinizi söyledik halkla ama bildiğinizi yaptınız.Tıbbi bitkiler bahçesi Başkan Murat Aydın’ın samimi bir projesiydi. Proje ve anlatılanlar güzeldi. Alternatif tıbbın merkezi olacaktı. Bilim adamları gelecekti. Geldiğimiz noktada alternatif tıpla ilgili bir şey üretildiğini görmedim. Ne kaldı Merkezefendi festivali kaldı. Bu ancak yöneticileri tanıtacak reklam aracıdır. Yerel ulusal basın. Bunlar Zeytinburnu halkının vergileriyle yapılıyor. Küfür kötü konuşmalar siyasi hayatımızda girdi. Herkesi bu hakaretlerin ne zaman başladığını partiyi bir kenara koyup düşünmelerini istiyorum. Hiç bir şey yokken gösterilen sabır, her şeyi varken gösterilen tavır önemlidir. Herkesi vicdana davet ediyorum. İlkay Biber Şeyh Edebali'nin öğütünden alıntı yaparak Öfke Bize uysallık Size diyerek sözlerini tamamladı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL