Başkan Mehmet Çakır Sinopluların önemli isimlerini iftarda ağırladı

İstanbul’da kiraların hızla artmasıyla STK’lar zor günler geçiriyor. Sinoplular’da kiralık olarak tuttukları dernek merkezini boşaltarak Çırpıcı Mahallesindeki kendi tapulu yerlerine taşındılar. Dernek Başkanı Mehmet Çakır Derneğin kendi merkezini görkemli bir şekilde dekore ederek hemşerilerinin hizmetine sundu. Başkan Çakır derneğin kendi merkezine taşınmasının ardından bugünlerde bir derneğin kendi tapulu yeri olmasının ne kadar değerli olduğunu çok iyi anladık. Sinoplulara bu mekanı kavuşturanlara her daim ahde vefa borcumuz var diyerek kurucu dernek başkanlarını iftarda ağırladı ve onlara özel teşekkür etti. 

Zeytinburnu Dervişan Sofrasındaki iftar programına sadece kurucu dernek başkanları ve Sinopluların İstanbul’daki önemli isimleri çağrıldı. Ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruçlar açıldı. Sinoplular Dernek Başkanı Mehmet Çakır bir kez de iftar yemeğinde Zeytinburnu Sinoplular Derneğinin kurucu isimlerine, derneğe kalıcı mekân alan Sinop sevdalılarına özel teşekkür etti. Sizler bu mekanı zamanında satın alarak sadece Zeytinburnu Sinoplular Derneğine bir ofis ve dernek merkezi kazandırmadınız Zeytinburnu’nda Sinopluların isminin ilelebet yaşamasını sağladınız dedi. 

İftar Yemeğine katılan, Zeytinburnu Sinoplular Derneği Kurucu ve ardından görev alan Başkanları, Nihat Önder, İsmet Tohumat, Rıfat Özkan, İbrahim Aydın, Faik Demircan, Nuripaşa ortaokulu müdürü Lütfi Yılmaz, Tekstilci iş insanı Nazmi Bozdağ, Beştelsiz mahallesi sağlık Ocağı Dr. Hasan Yıldırım, Büyükçekmece Kolon Hastanesinden Dr. Gülcan Şahin, Sinop Dikmen Dernekler Federasyonu Başkanı iş insanı Kenan Abalı, Tokat zile kışla köyleri dernek başkanı Hasan bütün katıldı.

Sinopluların İstanbul’daki öncü isimleri iftar yemeğinde yaptıkları konuşmada yıllardır Zeytinburnu’nda Sinopluları isminin çok güçlü bir şekilde anılmasını sağlayan Dernek Başkanı Mehmet Çakır’a teşekkür ettiler. Zeytinburnu’ndaki Sinopluları böylesine güler yüzlü ve Sinop sevdalısı bir başkana sahip oldukları için çok şanslı olduklarını söylediler.