58. BULVAR YAYALAŞTIRMAK YETERLİ Mİ?
Bu bölgenin yayalaştırılması ardından üç bankanın taşınması, müşteri hareket sirkülasyonu yoğun olan işyerlerinin başka adreslere gitmesi, açıldıktan kısa bir zaman sonra kapatmaları, yayalaştırılan ve yalnızca yayalara ait olan bu bölgenin üzerine işgaliye adı altında gıda ürünleri kurumlarına kiralanması, işgal zamanları geçtiği halde halen çirkinlik sembolü konumunda olmaları; ilçemiz için acaba ne kadar gurur vericidir?
Daha evvelce süs amacıyla konulan, 12’şer leğen tipi tablaların üst üste konulmasıyla oluşturulan 58 adet çiçek bankosunun kapkaççılara siper yaratmasıyla ve yerel basının bu konunun üzerine ısrarla gitmesiyle, her biri aylık takribi 3 bin TL’ye mal olan çiçek bankolarının kaldırılması halk arasında büyük memnuniyet yaşatmıştı. Yapımından 4,5 yıl geçtikten sonra uzay aracı gibi duran havuzun kaldırılması, 1953 yılı yapımı trafonun ara sokağa kaydırılması yaya bölümü için mükemmel bir alan oluşturmuştu.
BELEDİYE HALKIN SESİNE KULAK VERDİ
Yan giriş sokakların demir babalarla trafiğe kapanması da olumlu karşılanmıştı. Çiçek bankolarının kaldırılması ardından bu kez yayalara ait olan bölümün gıda ürünü firmalara cephe bölümlerinin işgaliye olarak verilmeleri gurur duyulacak olan bir tablonun sonradan boyalarının akması ve bu tablonun sahte güzellikte olduğu ortaya çıkmıştı. Ekim ayı sonunda kalmaları gereken bu işgaliyelerin halen bir keşmekeşlik sembolü olarak durmaları, ara sokakların trafik girişini engelleyen babaların sökülmesi, parke yer taşlarının adeta çiftetelli gibi oynamaları, gıda ürünü satışı yapan firma motorize ekip çalışanlarının yaya bölümünde adeta yarış yapar gibi gitmeleri ve birçok kazalara sebebiyet vermeleri, araçların saatlerce yaya bölümünde park etmeleri, depo durağı bölümüne yakın olan yerlerde yaya kaldırım babaların sökülüp yaya bölümüne araçların giriş çıkış yapmaları ve park etmeleri acaba ne kadar güzellik yaratmaktadır? Bu bölge birilerinin babasının çiftliğimidir?
PARİS SOKAKLARI BÖYLE DEĞİL
Yakın zamanda yapılan fotoğraf ve video çekimleri yayalaştırılmış olan 250 metrelik bölümünün ne denli gurur verici veya gurur vermeyici olduğunu kanıtlamaktadır. Belediye Başkanı Sn. Murat Aydın’ın “ sokaklarımız adeta Paris sokakları durumuna geldi “ sözlerine karşılık soruyoruz. Acaba Paris’te yayalaştırılan bu bölüm gibi bir yer var mı ?.
58 BULVAR CADDESİ DERNEĞİ KURULMALI
58. bulvar Caddesi trafiğe açık ve yayalaştırılan bölgenin tüm esnafları artık bir araya gelip “ 58 Bulvar Esnafları Dayanışma ve Çevreleştirme Derneği’ni “ kurma zamanı geldi de geçti gibi. 5 yıl evvel başlattığımız bu dernekleşme konusunda kurucu olarak 7 esnaf bir araya gelemiyor ve gereken dayanışma çalışmalarını yapamıyorlarsa boş yere veryansın etmesinler. Bayram arefelerinde müşterileri de, emekleri de çalınır, Dernek tüzük ana maddeleri Zeytinburnuhaber.org, ZEYTİNBURNU HABER ve ZEYKENT Gazeteleri arşiv ve çalışma dosyalarında hazır. Dernek sayesinde, İlçe Zeytinburnu Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği mükemmel bir şekilde sağlanır ve her türde koordinasyon sağlanırsa, yayalaştırılan bölge ve 58 Bulvar Caddesi gerçekten Paris Sokakları gibi olur? 58. Bulvar ve yayalaştırılan bölgedeki tabela kirliliği önlenmeli.
HABER-VİDEO: MEHMET ALPAY-ZEYTİNBURNUHABER.ORG